Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, 1 martie 2023, ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava continuă seria manifestărilor organizate în cadrul După-amiezilor francofone cu o nouă întâlnire on-line destinată promovării cântecului francez și francofon, Le chanteur du mois/Cântărețul lunii.

Activitatea, concepută sub forma unui interviu cu un interpret/ă francofon/ă, care s-a remarcat deja în peisajul muzical actual, este animată de Frederic Castel, profesor la Universitatea din Reims, Franța, și prezentatorul uneia din cele mai ascultate emisiuni muzicale franceze on-line – On allume les étoiles/Aprindem stelele.

Invitatul lunii martie este artistul Régis Morse, pe numele său real Régis Chevandier, un cântăreţ recunoscut în Franţa, mai ales în calitatea sa de specialist în predarea cântecului la grădiniţă. De meserie educator, începe să scrie texte încă din adolescenţă, cu o preferinţă pentru textele militante, poetice sau pop, influenţate de artişti precum Jacques Brel şi Roger Daltrey, Francois Béranger, Barbara, Pierre Lapointe. După mai multe experienţe cu diferite grupuri, Régis Morse alege cariera de cântăreţ solo şi începe să cânte pe prin barurile pariziene şi pe mici scene începând cu anul 2013. Melodiile sale sunt sincere, simple şi sensibile, acompaniate doar de arpegiile chitarei sale.

Experienţa la clasă îl determină să compună cântece şi pentru publicul foarte tânăr, primul său concert de acest fel fiind în 2017. În paralel, observaţiile sale pedagogice referitoare la predarea muzicii dau naştere unei lucrări publicate la editura Acces, care devine cea mai vândută carte din Franţa despre predarea cântecului la grădiniţă. Volumul este completat o serie de cântece pentru copii compuse de Régis Morse, dar interpretate de soţia sa, Armelle Denarié, cântăreaţă la acordeon.

Printre cântecele cele mai cunoscute adresate publicului adult amintim Deux, trois mots, Norma, Reviens la vie, Les petits riens… Melodiile iubite de cei mici sunt şi ele numeroase: Moi, je n’aime pas, Badaboum, Quelle astuce fantastique, etc. şi au fost publicate majoritatea pe cele două CD-uri care însoţesc volumul Vers la musique Maternelle/Către muzica de grădiniţă.

Întâlnirea francofonă din această săptămână își propune să aducă mai aproape de publicul francofon un interpret şi compozitor sensibil şi tandru în acelaşi timp, capabil să emoţioneze şi să antreneze atât un public matur, cât şi unul foarte tânăr, şi pe care vă invităm să îl descoperiți pe parcursul unei ore de discuții despre procesul de creație și provocările vieții de artist.

Linkul de participare la această întâlnire on-line este https://meet.google.com/gvx-bhzf-qqm  şi este disponibil atât pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151  cât și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro . Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava