MOPAN Suceava
Galerie foto77 poze în acest set

Casa de prăznuire a Bisericii vechi de lemn din Adâncata a găzduit duminică, 10 aprilie, după o pauză de trei ani a opta ediție a Festivalului Produselor Tradiționale de Post, ediție sponsorizată de Elena Cucu, soția primarului Viorel Cucu și organizată împreună cu preotul paroh Mitu Pascal. Peste 20 de gospodine au așezat pe mesele frumos aranjate peste 40 de produse de post de la tradiționalele sărmăluțe cu ciuperci la  iahnie de fasole, chiftele cu ciuperci, diverse salate, care de care mai delicioase. Ca noutăți culinare s-au remarcat micii din bureți, ciorba de burtă fără burtă, cu ciuperci pleurotus, pateu de ficat fără ficat, răcituri de ciuperci și vinetele pe grătar. Participanții au putut degusta și delicioase deserturi de post, cornulețe, plăcinte poale-n brâu de post, plăcinte cu mere, dar și plăcinte cu diverse creme de post. Nu au lipst băuturile precum vinul și țuica de casă.

Și la ediția de anul acesta, gospodinele care au participat la festival au primit diplome și premii din partea organizatorilor.

În deschiderea festivalului, preotul paroh Mitu Pascal a ținut să le mulțumească tuturor gospodinelor care au participat, evidențiind faptul că festivalul a fost inițiat de Elena Cucu, soția primarului din Adâncata.

”Ne revedem la trei ani de la ultima ediție și sincer să spun nu aveam încredere că ediția a opta se va ține pentru că pandemia ne-a modificat un pic concepția suntem ceva mai fricoși și mai temători dar iată că reluăm ceea ce am început acum 10 ani de a ne întâlni în Postul Mare pentru a ne bucura de comuniunea aceasta dintre noi. Ne-am întâlnit din nou la acest festival cu gândul de a ne uni unii cu ceilalți, nu numai în jurul Potirului Sfintei Liturghii, dar și în jurul mesei. Pentru că și împărăția lui Dumnezeu se aseamănă cu o cină, cu o nuntă, la care oamenii stau împreună la masă, se bucură de prezență. Și chiar dacă mâncarea este de post, gospodinele, credincioasele, astăzi ne pot dovedi că pot găti la fel de bine ca și atunci când suntem în zi de sărbătoare. Festivalul acesta de la început a fost ideea doamnei Lenuța Cucu și cu sprijinul gospodinelor din sat. Eu sunt aici numai un interpus slujitor ca să felicit și să încurajez și să mă pot bucura și eu că suntem împreună aici astăzi în această comuniune a bucuriei. Mulțumim doamnei Lenuța pentru sponsorizare și mulțumim gospodinelor din sat că fără ele nu se putea. Trebuie să ne lăudăm că avem gospodine multe aici iar de la anul poate găsim o locație mai mare pentru acest festival”, a spus preotul Mitu Pascal.

Invitată să ia cuvântul, Elena Cucu a ținut ținut să spună că întreaga comunitate se bucură că poate să aibă un preot precum Mitu Pascal, cel care susține pe deplin inițiativele credincioșilor din parohie.”Mulțumim gospodinelor și mulțumim preotului pentru că avem un păstor care știe să țină turma apropape și uite Dumnezeu de sus se bucură”, a spus Elena Cucu.

Așa post să tot ții! Peste 40 de feluri de mâncare la Festivalul Produselor Tradiționale de Post de la Adâncata, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava