Concert pascal
MOPAN Suceava

Instituţia Prefectului-Judeţul Suceava împreună cu toate instituţiile Ministerului Afacerilor Interne au luat toate măsurile necesare pentru ca turul doi al alegerilor prezidenţiale care va avea loc duminică, 16 noiembrie, să se desfăşoare în condiţii de legalitate, transparenţă şi corectitudine. Afirmaţia a fost făcută de prefectul Florin Sinescu, după viodeconferinţa de vineri cu ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, în care s-a dezbătut stadiul pregătirii procesului electoral de duminică.

«Astăzi 14 noiembrie am distribuit buletinele de vot, timbrele autocolante şi celelalte materiale electorale. Sâmbătă (nr. astăzi) la ora 16 preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare însoţiţi de pază militarizată însemnând poliţişti, pompieri, jandarmi, poliţişti de frontieră, angajaţi ai serviciilor comunitare de evidenţa populaţiei, înmatricultări şi paşapoarte se vor deplasa la cele 553 de secţii de votare şi începând cu ora 18 până la ora 20 vor prelua cererile pentru urna mobilă. La ora 20 toate secţiile vor fi preluate în pază de către structurile Ministerului Afacerilor Interne urmând să fie predate a doua zi dimineaţă la ora 6 şi începând cu ora 7 să debuteze procesul electoral », a spus prefectul.

El a menţionat că în ziua votului vor exista şi echipaje ale poliţiei rutiere pentru a asigura atât fluenţa în trafic, o atenţie deosebită urmând să fie dată şi prevenirii turismului electoral, „deoarece ne dorim ca şi acest lucru să fie monitorizat”. Sinescu a precizat că traficul rutier a fost monitorizat şi în primul tur al alegerilor prezidenţiale în vederea combaterii tursimului electoral arătând că nu au fost probleme din acest punct de vedere. În data de 2 noiembrie, a adăugat prefectul au fost verificate 18 autobuze şi microbuze.

Prefectul a mai spus că în intervalul dintre cele două tururi de scrutin au fost actualizate 3.096 de cărţi de identitate subliniind că acest lucru poate fi făcut chiar şi în ziua votului între orele 8-21 Serviciile comunitare de evidenţă a populaţiei având program de lucru cu publicul. Duminică sunt aştepaţi la urne 581.000 de suceveni cu drept de vot.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava