Concert pascal
MOPAN Suceava

Asociaţia de Psihiatrie Socială din România organizează la Cîmpulung Moldovenesc în perioada 7-14 iulie Şcoala de vară care îşi propune instruirea a 40 de persoane cu activitate în domeniul sănătăţii mintale precum medici specialişti psihiatri, rezidenţi în psihiatrie şi alţi profesionişti din domeniul sănătăţii mintale (psihologi, asistenţi sociali). Aşa cum a declarat preşedintele Asociaţiei de Psihiatrie Socială din România, doctorul Alexandru Paziuc, trainerii vor fi persoane cu renume internaţional şi naţional în domeniul psihiatriei, promotori ai îngrijirilor comunitare în România precum şi beneficiari de servicii psihiatrice cu activitate îndelungată şi experienţă în sectorul ONG. Şi-au anunţat prezenţa John Jenkins, Lorenzo Torresini, Roberto Mesina, Klaus Silberberger, Marion Aslan, Mervyn Morris, Afzal Javed, Heinz Katschnik, Mircea Lăzărescu, Gabriela Costea, Dumitru Constantin, Nicoleta Tataru.

“Instruirea va consta în informare dar şi dezvoltare de abilităţi şi metodologie de lucru pentru iniţierea unor servicii integrate de sănătate mintală şi incluziune socială. Durata şcolii de vară este de 4 zile, iar sesiunile teoretice vor fi dublate de module aplicative. La seminariile teoretice participanţii vor dobândi informaţii cu privire la modele de bună practică şi proceduri internaţionale de lucru în ce priveşte reabilitarea şi incluziunea socială. Modulele practice vor oferi cadrul în care participanţii pot identifica modalităţi concrete de a implementa modelele prezentate, obstacole potenţiale şi strategii de surmontare a acestora. Tot modulele practice, constituite sub forma unor grupuri de discuţie interactivă, vor viza modelarea activităţii unor echipe multidisciplinare pentru adresarea problemelor concrete cu care se confruntă participanţii în munca lor de zi cu zi în procesul reabilitării psihosociale”, a explicat doctorul Paziuc.

La finalul tuturor sesiunilor participanţii vor primi un ghid de instruire în domeniul psihiatriei comunitare şi o formă comprimată a curriculei de curs, pentru ca aceştia să poată replica instruirea în instituţia/organizaţia unde sunt angajaţi. Şcoala de vară va fi urmată de Conferinţa de Psihiatrie Comunitară şi Reabilitare Psihosocială cu tema „Reabilitarea psihosocială între viziune şi realizare”.

Asociaţia de Psihiatrie Socială din România organizează Şcoala de vară la Cîmpulung Moldovenesc, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava