MOPAN Suceava

Asociația Sukar Rromano anunţă închiderea proiectului „Sănătatea prin prevenire și informare”, finanțat de către Agenția Națională pentru Romi, în contextul Anului European al Cetățeniei. Potrivit coordonatorului acestui proiect, Alina Stan, conferința de închidere va avea loc astăzi, ora 12:00, la Sediul Palatului Administrativ, în sala “Nicolae Labiş”. Asociația Sukar Rromano este o organizație nonguvernamentală care are ca misiune promovarea dialogului social, participarea și implicarea comunităților de romi în structurile de luare a deciziilor privind politicile de incluziune a cetățenilor români de etnie romă, prin îmbunătățirea comunicării între structurile administrative și comunitățile de romi.

Partenerii acestui proiect sunt: Instituția Prefectului-județul Suceava, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Primăria Comunei Valea Moldovei și Primăria Comunei Ciprian Porumbescu.

”Obiectivul principal al proiectului “Sănătatea prin prevenire şi informare” îl constituie creşterea accesului romilor din judeţul Suceava și anume din comunitățile Valea Moldovei și Ciprian Porumbescu, la serviciile publice de sănătate în contextul Anului European al Cetăţeniei, pentru implementarea Strategiei Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor pentru perioada 2012-2020”, a declarat Alina Stan. Potrivit acesteia, obiectivele specifice sunt: evaluarea stării de sănătate pentru un număr de 300 de persoane de etnie romă prin efectuarea unui set de analize; creşterea nivelului de adresabilitate la serviciile de asistenţă medicală primară și de specialitate a persoanelor de etnie romă din cele 2 comunităţi din judeţul Suceava; creşterea nivelului de informare cu privire la importanţa educaţiei pentru sănătate în rândul persoanelor de etnie romă din cele două comunităţi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava