MOPAN Suceava

Proiectul Bine la Înălțime face parte din seria de proiecte desfășurate de asociația Zi de Bine în zona Moldovei. În luna aprilie, Zi de Bine Moldova a finalizat amenajarea panoului de escaladă din cadrul centrului Climb Again, care îi va ajuta pe copiii cu dizabilități pasionați de escaladă să practice acest sport.

Zi de Bine Moldova a amenajat un spațiu de escaladă pentru copiii cu dizabilități și tinerii tipici, spațiu care le va facilita practicarea acestui sport. Panoul interactiv Kilter board este o investiție extrem de practică și utilă pentru copiii și tinerii cu dizabilități care își doresc să se poată bucura de orice activitate, la fel ca un copil tipic.

În urma acestui proiect, vor exista, anual, aproximativ 150 de copii cu dizabilități care vor practica acest sport în Iași. Panoul de escaladă este un pas important în față pentru viitorul tuturor tinerilor care își doresc să practice acest sport și pentru care condiția medicală reprezintă un impediment. Este o mare reușită pentru copiii și tinerii cu dizabilității pasionați de cățărare, de aventură, de prizele (mânerele) cu lumini și de traseele predefinite de diverse grade de dificultate. La centrul Climb Again din Iași, copiii și tinerii cu dizabilități formează o comunitate, un loc incluziv alături de alți copii și tineri fără dizabilități și se cațără împreună, de la egal la egal, căutând noi provocări sportive, depășind obstacole împreună.

”Copiii cu dizabilități pot și vor putea mai mult decât îi lasă să poată prejudecățile noastre. Acesta este un adevăr dincolo de convingeri optimiste, dovedit de zeci de copii cu dizabilități care fac terapie la centrul Climb Again de la Iași. Se cațără în fiecare zi tot mai sus. Și, cu fiecare centimetru câștigat, se simt mai puternici, mai încrezători, mai puțin diferiți.”, menționează Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Bugetul necesar pentru finalizarea proiectului Bine la Înălțime – ZDB Moldova este de 23.000 euro și a fost oferit de Trutzi SRL

Escaladatul este un sport ce implică multă activitate fizică, ce poate fi extrem de descurajantă pentru copiii și tinerii cu dizabilități care s-ar gândi să o practice. Panoul Kilter Board are un program software încorporat ce permite realizarea de trasee tematice prin iluminarea integrată în prize. Traseele de escaladă pot fi realizate de instructori, dar și de copii. Are capacitatea de a memora trasee, iar cei care îl vor folosi vor putea urmări evoluția proprie. Aceste caracteristici permit copiilor cu dizabilități să practice cățăratul și să progreseze, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Peretele de escaladă oferă alternative chiar și copiilor cu deficiențe de vedere de peste 1%.

”Copiii sunt foarte curioși de panou, de lumini, de înclinație, dar abia seara trecută au încercat cei mai pregătiți dintre ei câteva dintre trasee, iar ușor-ușor vor ajunge tot mai mulți să-l folosească. Montarea nu a fost ușoară, a durat câteva zile bune și a antrenat o bună parte din echipă. Am început cu asamblarea structurii metalice și a sistemului hidraulic. E fascinant să observăm că putem schimba înclinația panoului printr-o singură apăsare de buton și cum putem seta dificultatea antrenamentului în același fel. A fost o plăcere să montăm minuțios prizele, după indicații specifice, ca, la final, să avem un panou funcțional și foarte de ajutor în evoluția viitorilor sportivi paralimpici. Mulțumim mult Melaniei Medeleanu și Asociației Zi de Bine pentru implicarea si susținerea copiilor cu dizabilități din zona Moldovei.”, declară Claudiu Miu, fondatorul Climb Again.

Cei care doresc să susțină suplimentar proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava