MOPAN Suceava

Oricat de mult ai investit in mobilier, accesorii si decoratii pentru living, daca nu ai folosit lumini de zi potrivite si nu ai respectat cateva reguli de stil si design, rezultatul poate fi dezamagitor. Iluminarea camerei de zi trebuie sa aiba rol functional si, totodata, sa creeze o atmosfera placuta si armonioasa. 

Iata cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont cand te ocupi de iluminarea acestei camere.

Tipuri de iluminare pentru camera de zi

Este important sa stii ca exista trei tipuri de iluminare pentru camera de zi:

  • Iluminarea de baza – este esentiala si asigura lumina uniforma in camera si se realizeaza cu lampi de tavan sau candelabre;
  • Iluminarea functionala – este realizata cu corpuri de iluminat precum veiozele, aplicele sau lampile de podea cu scopul de a crea zone functionale cum ar fi cele de citit sau de servit ceaiul;
  • Iluminarea ambientala – este cea care creeaza o atmosfera placuta si confortabila in camera de zi si se poate obtine cu lumanari sau diverse tipuri de corpuri de iluminat care permit controlul intensitatii luminii si pot genera o lumina discreta.

Fa-ti un plan de iluminare

Pentru a obtine cele mai bun rezultate in iluminarea camerei de zi este bine sa iti faci un plan inainte. Scrie sau desena acest plan tinand cont de prize, de spatiul disponibil, de inaltimea camerei, de mobilier si de zonele functionale, dar si de stil, design, preferinte si necesitati.

Alege nivelul de iluminare optim

Lumina de baza din camera de zi nu trebuie sa fie orbitoare, dar nici insuficienta. Prin urmare, alege corpurile de iluminare astfel incat poti obtine nivelul optim de lumina si, daca nu esti sigur de acesta, poti lua in considerare produsele care iti permit reglarea intensitatii luminii. Atfel, va fi usor sa obtii atmosfera dorita, indiferent daca vrei sa te uiti la televizor, sa servesti cina sau sa citesti.

Tine cont de designul de interior

Pe langa functionalitate, iluminarea trebuie sa completeze armonios designul si stilul camerei de zi. Astfel, aspectul corpurilor de iluminat, materialele din care acestea sunt realizate si culorile sunt esentiale pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Prin urmare, daca livingul tau este decorat in stil industrial, cele mai bune corpuri de iluminat sunt cele din inox cu aspect industrial. Sau, daca ai adoptat stilul clasic, iluminarea ar trebui realizata cu candelabre, veioze si lampadare cat mai simple.

Pentru confort sporit alege corpurile de iluminat inteligente

Daca vrei sa faci un pas considerabil inainte si sa beneficiezi de confortul iluminarii inteligente, acum o poti face atat de usor. Pe piata poti gasi o colectie impresionanta de lampi pe care le poti controla de la distanta cu telefonul. Astfel, vei putea modifica intensitatea si culoarea luminii si vei putea creea usor atmosfera potrivita pentru camera ta de zi.

Iluminarea unu living modern

Daca ai o camera de zi moderna trebuie sa optezi pentru un acelasi stil de iluminare. In acest caz poti monta corpurile de iluminat pe pereti si poti opta pentru sisteme de iluminare integrate in mobilier. Pentru a nu da gres, adopta un stil minimalist cu linii drepte, lumina intensa si bine focalizata. Totodata, alege corpurile de iluminat a caror intensitate o poti controla astfel incat sa obtii usor lumina discreta ideala pentru o atmosfera intima si relaxanta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava