MOPAN Suceava

Festivalul Internațional Astra Film Sibiu 2018 s-a încheiat duminică, 21 octombrie. A 25-a ediție Astra Film Festival a atras cifre impresionante de participare, reafirmându-și statutul de cel mai popular festival de film documentar din Europa Centrală și de Est.

Peste 70.000 de oameni au participat la Astra Film Festival 2018, în creștere cu 5% față de 2017. Aproximativ 30% dintre acești pasionați ai filmului de non-ficțiune au venit la Festival din țară și din străinătate, restul provenind din Județul Sibiu.

Astra Film Festival 2018 a primit peste 70.000 de spectatori și participanți de-a lungul celor 7 zile ale evenimentului, între 15 și 21 octombrie, în ușoară creștere  față de ultimii ani. Peste 25.000 de bilete au fost vândute pentru evenimentele aliniate în cadrul Astra Film Junior, care și-a celebrat anul acesta a 10-a ediție. Biletele pentru proiecțiile full-dome s-au epuizat în 24 de ore, prin urmare toate vizionările 360 de grade din secțiunea AFF 2018 – Viitorul e azi au avut loc cu casa închisă.

Festivalul a inclus peste 400 de evenimente cinematografice și a prezentat o selecție de 128 de filme documentare de top, dintre care 55 de producții din 30 de țări au participat la competiția AFF 2018 în cele 5 secțiuni competiționale. Aici sunt prezentați câștigătorii premiilor AFF 2018.

Ediția a 26-a a Festivalului Internațional Astra Film Sibiu va avea loc între 14 și 20 octombrie 2019.

Festivalul Internațional Astra Film Sibiu a fost lansat în 1993 ca un proiect inovator în Europa Centrală și de Est și a avut timp de 25 de ani o contribuție semnificativă la stabilirea unui cadru pentru dezvoltarea cinematografiei asupra artei filmului de non-ficțiune, sprijinind dezvoltarea genului și deschizând noi orizonturi pentru realizatori. Astra Film Festival 2018 este organizat de Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film, cu sprijinul Consiliul Județean Sibiu, al Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Centrului Național al Cinematografiei. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.

Astra Film Festival se află sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava