MOPAN Suceava

Sambata, 10 mai 2014, Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) lanseaza concursul online “Ziua Astronomiei”. Aflata la cea de-a cincea editie, competitia are ca scop promovarea acestei ştiinţe in randul tinerilor. Temele abordate sunt menite sa atraga elevii si studentii cu varste de pana la 26 de ani catre studiul astronomiei, iar premiile oferite an de an includ telescoape, laptopuri, enciclopedii, DVD-uri cu documentare si abonamente la reviste de stiinta.
Tema de anul acesta este “Astronomie – trecut, prezent si viitor”, iar pentru a participa, concurenţii trebuie sa inscrie pe siteul www.ziua-astronomiei.ro un eseu de maxim 3 pagini, care sa prezinte istoria astronomiei si sa cuprinda aspecte precum descoperirile importante si continuitatea lor, cele mai importante momente din istoria universului si succesiunea lor, cele mai importante figuri din astronomie si astrofizica, exemple de astronomie in spatiul cultural (filme/carti), oportunitati de viitor in domeniul astronomiei si detalii despre pasiunea personala pentru astronomie. Pasionatii de astronomie se pot inscrie la concurs in perioada 10-30 mai.
Eseurile vor fi jurizate de trei profesionisti in domeniu: Alex Dumitriu (Astromonical Society of Gasglow & Observatorul Astronomic din Galati), Ciprian Pruteanu (Centre for Science at Extreme Conditions, University of Edinburgh) si Oana Sandu (ESO – European Southern Observatory).
Castigatorii concursului vor fi premiati cu articole IT, carti si DVD-uri cu filme documentare. De asemenea, inaugurat la editia trecuta, Premiul “Micul Astronom” va fi oferit si in acest an. Acest premiu se adreseaza exclusiv participantilor cu varste intre 6-13 ani si contine un set decarti despre astronomie si un telescop pentru copii.
Concursul ”Ziua Astronomiei” este organizat de A.S.U.R. si sponsorizat de System Plus.
Mai multe detalii despre competitie puteti afla accesand site-ul concursului, www.ziua-astronomiei.ro.

Începand cu 2010, ASUR marcheaza in fiecare an Astronomy Day prin organizarea unui concurs online destinat tinerilor din toata tara. Astfel, ASUR urmareste promovarea acestei stiinte in randul tinerilor, incurajandu-i sa descopere tainele astronomiei intr-un mod creativ. In 2014, la nivel international, Ziua Astronomiei e sarbatorita pe 10 mai.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava