MOPAN Suceava

Comunicat:

Partidul Social Democrat reamintește domnului Harasim că prefectul nu este abilitat să aprecieze cu privire la încetarea mandatului primarului, aceasta incetare intervenind de drept, conform art 25 alin 3 din Legea 176/2010. Refuzul Prefectului Judetului Suceava de a emite ordinul de încetare a  mandatului de primar al Comunei Vatra Moldovitei creeaza  situația in care o hotarare judecătorească devine inoperantă prin  atitudinea de nerespectare a acesteia de chiar reprezentantul Guvernului.

Decizia CCR 972/2012 precizează ca a admite unei persoane/instituții posibilitatea de a cenzura sub orice aspect o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă echivaleaza cu acceptarea ideii că in România exista și persoane sau instituții cărora nu le sunt opozabile hotărârile judecătorești pronunțate de instanțele de judecată, deci care sunt mai presus de lege.

În Romania legislatia prevede ca neconstatarea incetării mandatului atunci când actul ANI de constatare a conflictului de interese a ramas definitiv costituie contraventie si se sancționeaza cu amenda dacă fapta nu constituie infracțiune.

Intrucât apreciem ca refuzul prefectului de a emite ordinul de incetare a mandatului pentru primarul Virgil Saghin  a depășit cu mult sfera contravențională, PSD Suceava va depune impotriva acestuia o plangere penala pentru abuz in serviciu si nerespectarea hotararii judecatorești.

Biroul de presă PSD Suceava

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava