Concert pascal
MOPAN Suceava

Tradiția confecționării manuale a mărțișoarelor a continuat și anul acesta, în ciuda contextului de viață nefericit pe care îl traversăm cu toții.

Tinerii noștri și-au făcut timp și pentru mărțișoare. Turele din Vama Siret și de la gara Burdujeni sunt ostenitoare, dar s-a găsit energie și pentru clipe de destindere, de creație, acum la început de primăvară calendaristică, când avem două zile importante: 1 și 8 Martie. Aproape 100 de tineri din aproximativ 50 de parohii, de la patru centre zonale ale Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS): Sfântu Ilie, Dumbrăveni, Gura-Humorului și Boroaia, au întâmpinat primăvara cu buchetul de mărțișoare și felicitări.

În cadrul Atelierului de creație s-au confecționat mărțișoare după modele originale, prin metoda quilling, cusute și pictate. Tehnica quilling înseamnă rularea fâșiilor inguste de hartie colorată, apoi răsucirea, îmbinarea și aranjarea lor, formându-se astfel un minunat model decorativ.

Aceste izbânzi sunt posibile datorită parteneriatului Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) cu Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” și cu Asociația „Bucovina coase ie”. Aducem mulțumiri pentru osteneală și dragoste doamnelor meșter popular Monica și Doina.

Mulțumiri aducem și părinților gazdă și coordonatori zonali ai activităților cu tinerii: pr. Silviu Maxim de la Boroaia, pr. Ionuț Agapi de la Dumbrăveni, pr. Sava Adrian de la Gura-Humorului și pr. Aristarch Cojocar de la Sfântu Ilie.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

pr. Justinian-Remus A.  Cojocar

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava