Concert pascal
MOPAN Suceava

Un sucevean a murit, iar un altul se află internat în stare gravă, dar stabilă, ambii cu afecţiuni respiratorii severe. Nici unul nu a fost vaccinat antigripal, şi doar în cazul celui spitalizat a fost confirmată prezenţa virusului gripal AH1N1, informează DSP Suceava. Potrivit directorului adjunc al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, au fost investigate cu laboratorul 2 cazuri. Unul la o pacientă, în vîrstă de 40 ani, la care s-a confirmat prezenţa virusului gripal AH1N1, cu forma severă de boală, dar care, momentan este stabilă clinic, internată pe secţia contagioase Suceava. Femeia are afecţiuni asociate şi nu a fost vaccinată antigripal. La al doilea pacient, în vîrstă de 47 ani, nevaccinat, din Cîmpulung Moldovenesc, s-a infirmat infecţia gripală, dar bolnavul a decedat în cursul zilei de joi cu diagnosticul: bronhopneumonie severă, în secţia ATI a Spitalului Suceava. Potrivit Cătălinei Zorescu, acest pacient prezenta factori de risc asociaţi. În săptămîna 8-14 februarie, în judeţul Suceava au fost înregistrate 1545 de IACRS, cu 89 de internări, şi 398 de pneumopatii acute cu 93 de internări.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.
Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este necesar să se folosească mijloacele de protectie adecvate.
Respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare ( mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esenţială pentru menţinerea unui corp sănătos.
De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, este bine să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava