MOPAN Suceava
Galerie foto104 poze în acest set

Comuna Cornu Luncii a devenit un adevărat furnicar duminică, 3 iulie, zi în care s-a sărbătorit Ziua Comunei și în care a avut loc și a șasea ediție a Festivalului Produselor Tradiționale. Gospodinele dar și firmele din comună și din împrejurimi au expus o gamă largă de produse și mâncăruri care au fost degustate de cei prezenți în număr mare pe platoul de lângă sala de sport din satul Brăiești, mâncăruri care practic îți lăsau gura apă: sarmale cu urdă, plăcinte cu brânză, dulcețuri, zacuscă, alivincă, prăjituri ca la bunica, turtă cu julfă, pampușci cu pruni, tartă cu fructe toșinei. Bacii din Cornu Luncii au venit cu urdă și caș, și au făcut balmoș, tocăniță de miel și berbecuți la proțap. Unele preparate precum sarmalele au beneficiat și de o prezentare cu haz probabil ca să meargă mai bine pe gât: Unde-ai mai văzut matale, festival fără sarmale? Sarmale în foi de viță, fără- cea de porc cărniță?

Amfitrionul festivalului a fost nimeni altul decât primarul Gheorghe Fron care a avut alături oaspeți importanți: subprefectul Cristian Șologon, deputatul George Șoldan, prorectoru Mihai Dimian (care a venit însoțit de băiețelul său), profesorul Costel Bulboacă, avocatul și profesorul universitar Mihai Ștefănoaia, preotul consilier Alexandru de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. ”Transmit un bun venit gospodarilor și prietenilor din comun a noastră, din comunele învecinate, din orașele și comunele județului notrsu dart și din țară. Este o zi mare pentru noi, este Ziua Comunei și avem a șasea ediție a Festivalului Produselor Tradiționale. Noi promovăm tot ce înseamnă produse tradiționale, meșteșuguri lăsate din moși strămoși și tot ce este mai frumos și ce avem de la părinți, bunici și de la străbunicii noștri. Vă invităm pe toți să mergeți să gustați din produsele specifice de casă, balmoș, tocăniță, berbecuți la proțap, sarmale cu urdă,  sarmale cu păsat, prăjituri și foarte multe bunătăți pe care le fac gospodinele din comuna noastră și le-au pregătit acum. Mulțumim tuturor invitaților noștri”, a fost mesajul primarului către sutele de invitați. De menționat atenția acordată de organizatori confortului invitaților în actualele condiții de caniculă montând umbreluțe colorate în zona în care a amplasat scaunele pentru auditoriu.

Mâncarea tradițională a mers excelent cu o pălincă tot tradițională care se afla din belșug la târg dar și cu o muzică bună interpretată pe scena amplasată lângă sala de sport de artiști consacrați dar și locali.  Au evoluat Orchestra „Rapsodia Vasluiului”, Margareta Clipa, Ansamblul Folcloric „Plaiuri Băcăuane”, Ancuța Corlățan, Loredana Streche, Beatrice Băndoiu, Micu Mîță, Grigore Gherman, Viorica Lupu, Florin Boita, Gabriel Treteag, Angela Galea, Petronela Popa, Narcisa Ciuhan, Bianca Cozma, David Chipăruți, Ana Țăran, Frederica Triola, Mihaela și Ionuț Cozma, Chiciriță Nicoleta, Alexandru Norocel, Petruța Lazurcă, Ansamblul Folcloric Sătesc ”Megieșii” și artiști locali.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava