Concert pascal
MOPAN Suceava

Ultima competiţie atletică de calibru s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii precedente la Toulon în Franţa. La Campionatul European de Cros au luat startul şi doi sportivi suceveni.
Este vorba despre Andreea Doroftei de la CSM Suceava şi Andrei Dorin Rusu de la CSM Dorna Vatra Dornei. Deşi este încă junioară II, sportiva din Câmpulung Moldovenesc Andreea Doroftei, pregătită la Clubul Sportiv Municipal Suceava de antrenoarea Erzilia Ţâmpău, şi-a asigurat un loc la startul europenelor, după ce în luna noiembrie a terminat a patra la Campionatul Balcanic de Cros, fiind cea mai bine clasată din lotul feminin al României, cu care a luat argintul la echipe. Până să ajungă la Balcaniadă, Andreea Doroftei a dominat Campionatul Naţional de Cros, câştigând aurul atât la juniori II, cât şi la juniori I.
Cel de-al doilea reprezentant al judeţului Suceava la europenele de cros din Franţa este Andrei Dorin Rusu, atlet antrenat la Clubul Sportiv Municipal Dorna Vatra Dornei de antrenorul Cristian Prâsneac. La fel ca Andreea Doroftei, şi Andrei Dorin Rusu este încă junior II şi va lupta pentru un loc cât mai bun la europenele de juniori I. Atletul clubului din Vatra Dornei a reuşit să câştige medaliile de aur la naţionalele de juniori II şi I, fapt ce i-a asigurat un loc la startul Campionatului Balcanic de Cros pentru juniori I. La Balcaniadă, Andrei Dorin Rusu a avut o nouă evoluţie foarte bună şi a terminat pe locul trei în concursul individual, contribuind decisiv la medalia de argint câştigată de echipa masculină a României.
Suceveanca Andreea Doroftei s-a clasat în cursa junioarelor pe locul 47, iar echipa naţională de junioare a României s-a situat în final pe locul IX. Iată şi clasările individuale: Maria Iftenie 30 – 14:10; Gabriela Doroftei 47 – 14:26; Andreea Piscu 69 – 14:53; Alina Butnariu 70 – 19:56.
În competiţia juniorilor, Dorin Rusu a sosit pe locul 24, fiind cronometrat în 18,16.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava