Concert pascal
MOPAN Suceava

Atleţii români au cucerit nouă medalii, sâmbătă, la ediţia a 12-a a Campionatelor Balcanice de alergare montană, pentru seniori şi juniori U20, de la Poiana Braşov, 3 de aur, 3 de argint şi 3 de bronz.

La individual feminin, podiumul a fost integral românesc, Cristina Simion cucerind aurul cu timpul de 1 h 06 min 45 sec pe 12 km, urmată de Monica Mădălina Florea, 1 h 08 min 02 sec, şi de Andreea Alina Pîşcu, 1 h 08 min 46 sec.

La masculin (12 km), victoria a revenit turcului Abdullah Cakir, în 59 min 06 sec, urmat de românii Ionuţ Alin Zincă, 1 h 00 min 33 sec, şi Leonard-Albert Mitrică, 1 h 00 min 43 sec.

În cursa junioarelor (U20) s-a impus bulgăroaica Iasna Petrova, cronometrată pe 6 km în 33 min 36 sec, urmată de două reprezentante ale Turciei, Ruken Tek, 33 min 44 sec, şi Tugce Ozkan, 35 min 33 sec. Prima româncă a fost Laura Marina Corhană (locul 5), înregistrată în 37 min 18 sec.

La juniori (6 km), primii trei au fost turcii Mehmet Vefa Aydemir (30:13), Ramazan Yorulmaz (30:23) şi Bilal Bayramoglu (30:57), iar pe patru s-a clasat românul Daniel Gheorghe Rus (31:01).

Pe echipe seniori, România a cucerit aurul atât la feminin, cât şi la masculin. La feminin, România a devansat în clasament pe Turcia şi Bulgaria, iar la masculin s-a impus în faţa Turciei şi Croaţiei.

La juniori, la feminin a câştigat Turcia, urmată de Bulgaria şi România, iar la masculin, Turcia a fost urmată în clasament de România şi Bulgaria.

În clasamentul pe naţiuni, Turcia a ocupat primul loc, cu 4 medalii de aur, 4 de argint şi 2 de bronz, urmată de România, 3-3-3.

Sportiva Sîrbu Mădălina de la CSM Suceava – CSM Rarăul Câmpulung a făcut parte din lotul României și a ocupat locul 9 la individual și locul 3 cu echipa.

”A fost un sezon destul de dificil , cu competiții destul de multe într-un timp relativ scurt, cu multe concursuri amânate sau chiar anulate, însă în ciuda acestui fapt fetele noastre au avut un an extraordinar, reușind să cucerească peste 30 de medalii, din care 20 de aur la Campionatele Naționale și Balcanice.

Mulțumim cluburilor la care sunt legitimate fetele, mulțumim Primăriei Câmpulung Moldovenesc și Consiliului Local, Domnului Primar Mihăiță Negură pentru susținerea pe tot parcursul anului , chiar și în aceste condiții grele cauzate de pandemie” a declarat antrenoarea Erzilia Țîmpău.

La acestă competiție au participat și doi sportivii din județul Suceava, Pop Petru Iulian, legitimat la CSM Dorna Vatra-Dornei și pregătit de profesor Prâsneac Cristian și Ihnatiuc Andrei legitimat la CSȘ Rădauți și antrenat de profesorul Bogdan Roșcaneanu .

La finalul competiție sportivii au obținut medalia de Vicecampionii Balcanici cu echipă Romăniei de U 20 la care au mai făcut parte din echipă Romaniei și Rus Daniel de la Gloria Bistrița și Pop Marius Valentin de la CAM Sighișoara .

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava