Concert pascal
MOPAN Suceava

În data de 24 noiembrie 2020, USH Pro Business în parteneriat cu  Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) a organizat evenimentul online „Atragerea de capital prin bursă și drumul către reușită”.

Companiile prezente la eveniment s-au arătat încrezătoare în perspectivele oferite de piața de capital considerând că anul 2020 a adus multe oportunități.

De asemenea, au fost punctate aspecte privind necesitatea dialogului dintre companii și Bursa de Valori București, familiarizarea cu mecanismele pieței de capital, dezvoltarea unei comunități locale de investitori, factori necesari în creșterea participării la piața de capital precum și faptul că piața de capital are nevoie de cât mai multe companii listate, perspectivele fiind foarte bune. Astfel, evenimentul a pus in lumină  piața de capital, avantajele și oportunitățile pe care le poate aduce  antreprenorilor și care, din păcate, nu sunt valorificate mai ales de IMM-uri, inclusiv cele inovative.

„ Am remarcat o reținere cronică  a IMM-urilor în accesarea de fonduri  pe piața de capital și în acceptarea riscurilor și rigorilor pe care aceasta le impune, iar pentru a sparge acest zid este nevoie de o mai bună comunicare dar și de forme de intervenție prin politici publice. Capitalizarea și retehnologizarea prin fonduri structurale nu este, din păcate suficientă. Suntem preocupați de modul în care se pot finanța companiile mici și mijlocii prin bursă  întrucât  asistăm la un fenomen îngrijorător de lipsă de capital și dificultăți financiare majore pentru o mare parte a  IMM-urilor în România”, a declarat Costin Lianu, director general USH Pro Business

”Unul din obiectivele ARIR este susținerea dezvoltării pieței de capital și extinderea comunității companiilor listate la bursă, iar evenimentele de acest tip vin în sprijinul acestui deziderat. Piața de capital este locul unde surplusul de bani întâlnește cererea de bani și aici vorbim de miliardele din depozitele bancare din România, din conturile fondurilor de investiții, ale fondurilor de pensii sau de investitorii străini care sunt în căutare de noi oportunități de investiții.

Oportunitățile pe care piața de capital le oferă companiilor în căutare de noi surse de finanțare sunt foarte mari, iar cei care au depășit cu brio această perioadă de criză pot beneficia de ele. Ei vor fi cei care pot sprijini revenirea pieței de capital și a economiei în general”, a menționat dna Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR .

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava