Concert pascal
MOPAN Suceava

Cinci școli din București vor începe anul școlar cu reabilitări de ultimă generație fiind dotate cu sisteme de ventilație cu recuperare de căldură. Proiectul a presupus montarea a 156 de unități de ventilație furnizate de producătorul ceh Atrea. Valoarea investiției a fost de 6,2 milioane de euro s-a realizat din fonduri europene și bugetele locale. Unitățile Atrea au fost livrate la școala gimnazială „Adrian Păunescu”, școala gimnazială „Șfinții Constantin și Elena” , școlile gimnaziale nr. 197 și nr. 59, dar și la școala „Sfântul Andrei”.

„În cadrul acestor instituții am livrat unități de ventilație care asigură un aport permanent de aer proaspăt pe durata cursurilor, temperatură constantă, la un nivel funcționare extrem de silențios. Toate unitățile sunt montate pe plafon și nu afectează spațiul educațional. Dimensiunea aparatului a fost calculată în funcție de numărul de copii, cât și de necesarul de aer proaspăt necesar conform normativului I5 pentru proiectarea și executarea instalațiilor de ventilare și climatizare. Un alt mare avantaj este că sistemul asigură un flux aer curat permanent în incinte, reducând gradul de transmitere a virusurilor cu până la 80%, inclusiv Sars-Cov2. De asemenea, lucrările au fost realizate alături de experții în instalații de la Weber Engineering, împreună cu care am reușit să depășim toate provocările pe care le-am întâmpinat pe parcursul lucrărilor”, a declarat Dorin Salamac, director Atrea România.

Principiul unui astfel de sistem este simplu: extrage aerul viciat din încăperi, iar cu căldura acestuia încălzește aerul curat pe care îl introduce în casă prin grilele de ventilație. Fluxul de aer curat și cel viciat nu se întâlnesc, în acest proces având loc doar un schimb termic între cele două. Sistemul este extrem de util pe timpul iernii, când practic geamurile nu mai trebuie deschise pentru a se asigura tradiționala aerisire, prin care se pierde în același timp și căldura acumulată. De asemenea, recuperatoarele de căldura Atrea oferă o  eficiență de până la 95% și un sistem de control de ultima generație cu placă de rețea integrată.

Atrea, soluția care scade riscul de răspândire a virusurilor în incinte

Aerul pe care-l introduce sistemul de ventilație cu recuperare de căldură este 100% proaspăt și filtrat. Filtrele de aer reduc, totodată, numărul de particule de praf și microbi din aer.  De asemenea, studiile arată că sistemele de ventilație cu recuperare de căldură sunt una dintre cele mai eficiente metode de protecție împotriva Coronavirus.

Având în vedere că virusul SARS-COV2 reacționează mult mai agresiv într-un spațiu închis, este nevoie în permanență ca încăperea să fie ventilată. Soluțiile de ventilație permanentă oferă posibilitatea menținerii temperaturii corespunzatoare în orice încăpere, introducând constant aer proaspăt.  Pe lângă faptul că sistemele Atrea aerisesc încăperile prin aport controlat și filtrat de aer curat în interior, fără variații de temperatură, acestea reduc costurile de întreținere cu 25%, investițiile recuperându-se în câțiva ani.

Printre instituțiile de învățământ unde au fost implementate soluțiile Atrea mai amintim: Colegiul Național Onisifor Ghibu și Școala Gimnazială Dacia din Oradea, Colegiul Naţional Mihai Viteazu din Bucureşti, Grădinițele Aranyalma și Tulipani din Miercurea Ciuc sau Grădinița Siculeni din județul Harghita.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava