MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur,a  anunțat că sâmbătă și duminică a organizat deja două întâlniri cu specialiști în vederea realizării proiectului centrului logistic european de ajutor umanitar pentru Ucraina care se va înființa în zona Parcului Industrial „Bucovina” de lângă Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava.

La discuții au fost prezenți reprezentantul IGSU, primarii din Salcea, Adâncata și Dumbrăveni, arhitectul șef al județului Suceava, șeful Parcului Industrial, directorul Aeroportului și reprezentant de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava. ”În primul rând, s-a discutat despre realizarea a două drumuri de acces, unul dinspre Dumbrăveni, pe lângă gardul perimetral al Aeroportului, iar al doilea, de la Parcul Industrial spre Burdujeni, urmând a cere procedură de urgență la Guvern pentru realizarea lor. Apoi, urmează să fie construite, în etape, hale mari pentru depozitarea ajutoarelor trimise, în condițiile în care acum sunt 8 hale cu 2000 de mp, iar în clădirea centrului expozițional mai pot fi depozitate materiale pe circa 1500 de mp, dar nu este suficient”, a explicat Flutur.

Luni vor ajunge la Suceava și reprezentanți  ai Autorității Aeronautice Române care să analizeze condițiile de avizare pentru construcția halelor, întrucât în zona Aeroportului este un regim de înălțime restricționat, dar și cei de la CNAIR în vederea realizării unui sens giratoriu pe DN 29.

”Începem să elaborăm schița acestui centru logistic pe care să o prezentăm Comisiei Europene, avem tot sprijinul Guvernului pentru ca acest centru logistic european să fie organizat cât mai repede. Pentru început, avem noi câteva spații disponibile pentru depozitarea de materiale, dar în paralel trebuie să începem și construcția de noi hale”, a mai spus Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava