Concert pascal
MOPAN Suceava

Prin Ordinul comun nr. 1070/ 826/ 15.05.2020 al Secretariatului General pentru Culte și Ministerului Sănătății privind măsurile pentru prevenirea contaminării cunoul SARS- CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activității în lăcașurile de cult pe perioada stării de alertă, s-au aprobat recomandările privind activitatea în lăcașurile de cult.

Prefectura Suceava a transmis că potrivit acestor prevederi, accesul în lăcașurile de cult va fi permis numai cu respectarea precauțiilor general valabile pentru prevenirea șilimitarea răspândirii infecției cu SARS- CoV- 2.

Accesul persoanelor în lăcașurile de cult se va face limitat,cu respectarea unei suprafețe de 4 mp/ persoană, pentru toți participanții (atât personalul care deservește localul cât și persoanele care intră în lăcaș) fiind necesară purtarea măştii, care să acopere gura și nasul. Persoanele care intră în lăcaș își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție, la intrare.

La intrare se va face un triaj observațional și un va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie: tuse, strănut, rinoree etc.

În locuri vizibile vor fi plasate anunțuri privind respectarea regulilor de distanțare fizicăși de acces în lăcaș.

Se recomandă să se evite atingerea sau sărutarea  obiectelor sacre de cult, iar binecuvântarea se va primi de la o distanță de cel puțin 1 metru.

Se va evita oferirrea/primirea împărtășaniei în condițiile în care nu pot fi asigurate lingurițe și pahare de unică folosință. O dată la 4 ore se vor dezinfecta obiectele atinse frecvent de credincioși și slujitorii lăcașului, cum ar fi mânerele  ușilor, icoanele, suprafețele etc.

Slujbele vor fi oficiate numai în aer liber cu respectarea și menținerea distanței între persoane.

Nu se recomandă organizarea de pelerinaje sau călătorii religioase.

Prefectura Suceava a adresat un îndemn la responsabilitate și la respectarea, în continuare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști.

„Vă rugăm să abordați cu prudență măsurile de relaxare și să conștientizați că cea mai sigură cale de a ține sub control răspândirea COVID 19 este reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus”, se spune într-un comunicat al Prefecturii judeţului Suceava.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava