Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit astăzi la Câmpulung Moldovenesc cu primarii localităților-stațiune turistică Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului. Au mai fost prezenți Gheorghe Niță, vicepreședinte CJ Suceava, juriști și responsabili pe domeniul turismului din CJ Suceava și de la cele trei primării. Flutur a declarat că s-a discutat la modul aplicat despre pașii care trebuie făcuți pentru înființarea stațiunii turistice Bucovina.

Astfel, s-a convenit înființarea unei comisii comune de lucru care va elabora un material ce va fi trimis la Ministerul Fondurilor Europene și la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Direcția Generală Turism. Acest material va conține propuneri concrete de finanțare cu fonduri europene a unor Poli de dezvoltare turistică în exercițiul financiar 2021-2027, când ar putea fi disponibili 1 miliard de Euro pentru turism.

”Dorim ca acest tip de asociere să fie eligibil pe fonduri europene pe mai multe programe si proiecte. Concret, mă refer la finanțarea infrastructurii de transport public între localitățile – stațiune și în interiorul stațiunilor (cu trenul, de exemplu), pentru investiții în creșterea gradului de confort al turiștilor, pentru diversificarea serviciilor, construirea unor baze de agrement. Prin aceste proiecte ne dorim să punem în valoare atuurile Bucovinei, obiectivele turistice din zonă cum ar fi, de exemplu, Salina Cacia, Herghelia Lucina etc. Ne gândim la amenajarea de trasee pentru drumeții, parcări, campinguri și locuri de campare”, a spus Flutur.

El a adăugat că în documentul menționat vor fi incluse atuurile Bucovinei, patrimoniul natural și cultural, așezarea geografică, infrastructura pe turism, potențialul uman și specificul eminamente turistic al zonei.

”De asemenea, vom susține la autoritățile guvernamentale transformarea unor foste zone miniere în zone turistice și, după ecologizarea lor, să realizăm investiții în turism. Dorim să transmitem un mesaj de deschidere pentru asocierea noastră, a CJ Suceava, și cu alte localități, cu celelalte stațiuni de interes național sau local din județul Suceava – Sucevița, Pojorâta, Fundu Moldovei, Solca, Poiana Stampei, Dorna Candrenilor sau Cacica. Așa cum am prezentat zilele trecute, împreună cu orașul Frasin avem în vedere construirea unui Centru de tineret și tabără școlară la Bucșoaia”, a mai spus Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava