Concert pascal
MOPAN Suceava

Cei peste 6100 de elevi înscrişi la examenul de bacalaureat au început azi probele scrise, prima fiind la limba şi literatura română. Subiectele au fost considerate accesibile, destul de uşoare: Caracterizarea unui personaj din Creangă, Preda sau Călinescu – la profilul real, relaţia dintre două personaje într-un roman interbelic – la uman. Un elev sucevean a fost eliminat din examen pentru că i-a sunat telefonul în timpul susţinerii probei.
La uman, la Subiectul I, candidaţii au avut de analizat un text numit „Trei Generaţii”, cu mai multe cerinţe, cum ar fi găsirea de sinonime. Subiectul II: Text argumentativ despre rolul scriitorului în societate Subiectul III: Relaţia dintre două personaje într-un roman interbelic. La real, la Subiectul I a fost de analizat un text numit „Trei Generaţii”, cu mai multe cerinţe, cum ar fi găsirea de sinonime. Subiect II: Un text argumentativ despre importanţa sportului. Subiectul III: De caracterizat un personaj din Ion Creangă, Marin Preda sau George Călinescu. Subiectele fost considerate, de către profesori, accesibile, destul de uşoare. Dacă aşa au fost şi din punctul de vedere al elevilor, cel mai exact vom afla la afişarea notelor.
În judeţul Suceava, probele scrise ale examenului de bacalaureat 2015 se vor desfăşura, în 20 de centre de examen, a informat purtătorul de cuvînt al IŞJ. Potrivit Marianei Drumea, din numărul total de candidaţi, 6103, 487 sunt din serii anterioare. Comisia judeţeană a aprobat în cazul a doi candidaţi susţinerea lucrărilor scrise în condiţii speciale – prin dictare. Cele două situaţii sunt în cazul unui elev de la Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului care are mâna fracturată şi pentru un elev de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu Suceava care prezintă deficienţă neuromotorie.
Lucrările de la Bacalaureat 2015 vor fi corectate în alt judeţ decât în cel în care este susţinut examenul. Ca urmare, perioada de corectare a lucrărilor va fi prelungită cu o zi. Elevii vor afla primele rezultate pe 7 iulie, şi nu pe 6 iulie, aşa cum era prevăzut iniţial.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava