MOPAN Suceava

Ștefaniștii David Turtureanu și Paul Rebenciuc au obținut medalii de aur și argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică care s-a desfățurat în Ungaria, la Balaton. David Turturean a fost și câștigătorul absolut al probei de Planetariu.

Echipa României a obținut două medalii de aur, patru de argint și patru de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică. Au obţinut medalii şi doi elevi de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava: David Turtureanu, elev în clasa a XII-a, a obţinut aurul, iar Paul Rebengiuc, elev în clasa a XI-a, a cîştigat argintul. David Turturean a fost și câștigătorul absolut al probei de Planetariu. Cei doi se pregătesc la cercul de astronomie din cadrul Palatului Copiilor Suceava cu profesorul doctor Petru Crăciun, inspector de fizică la Inspectoratul Şcolar, iar fizică fac la şcoală cu profesorul Sorin Golda.

Echipa României a fost reprezentată de două echipe și toți cei 10 elevi au obținut medalii. Lotul național a fost însoțit la Balaton de universitarul sucevean Cristian Pîrghie, profesorii Petru Crăciun și Victor Păunescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava