MOPAN Suceava

Promovarea unor proiecte pentru înfiinţarea unor rute culturale în Bucovina ar putea fi o şansă pentru dezvoltarea atât a judeţului Suceava, cât şi a regiunii Cernăuţi, din Ucraina. Afirmaţia îi aparţine fostului ambasador al Austriei la Bucureşti, Martin Eichtingher, şi a fost făcută ieri în cadrul celei de-a treia ediţii a simpozionului „Dialog Bucovinean”, care a avut loc la Palatul Administrativ. În cadrul discuţiilor, Martin Eichtingher a subliniat că un domeniu care poate ajuta dezvoltarea Bucovinei este turismul cultural. „Putem exploata această multiculturalitate a regiunii Bucovina. Iar creşterea interesului pentru turismul cultural poate fi un factor de dezvoltare economică”, a spus Martin Eichtingher, care în momentul de faţă ocupă funcţia de director general pentru cultură în străinătate în cadrul Ministerului de Externe al Austriei. El a adăugat că autorităţile sucevene, precum şi cele din Cernăuţi pot promova proiecte pentru înfiinţarea unor rute culturale. Martin Eichtingher le-a spus autorităţilor din Suceava şi Cernăuţi că trebuie să studieze „Ghidul drumurilor culturale”, în care vor regăsi toate elementele necesare pentru promovarea unui astfel de proiect. „Înfiinţarea drumurilor culturale europene poate contribui la o dezvoltare armonioasă a acestei regiuni”, a arătat Eichtingher.

La ediţia de anul acesta a „Dialogului Bucovinean” au participat ambasadorii Austriei şi Ucrainei în România, ambasadorul Austriei în Ucraina şi ambasadorul României în Ucraina, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu, guvernatorul regiunii Cernăuţi, Mihail Papiev, preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Mihail Găiniceru, consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyli Boeciko.

În ceea ce-l priveşte pe Cătălin Nechifor, acesta a declarat că la ediţia de anul acesta a simpozionului „Dialog bucovinean” sunt prezenţi patru ambasadori, dar şi conducerea regiunii Cernăuţi. „În cadrul acestei întâlniri au reuşit să găsim foarte multe idei pentru dezvoltarea relaţiilor pe viitor între regiunile noastre”, a precizat Nechifor.

Nu în utlimul rând, guvernatorul regiunii Cernăuţi, Mihail Papiev, a arătat că îl bucură faptul că a participat la ediţia de anul acesta a simpozionului „Dialog bucovinean”, precizând că pentru regiunea Cernăuţi este o întâlnire extrem de importantă în condiţiile în care Ucraina urmează să semneze un acord de asociere cu Uniunea Europeană.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava