Concert pascal
MOPAN Suceava

La finalul acestei săptămâni, poiţiştii suceveni din întreg judeţul au organzat mai multe acţiuni de amploare pentru identificarea autorilor mai multor infracţiuni, în special pentru soluţionarea cazurilor de furt cu autor necunoscut. În cadrul acţiunii, peste 100 de poliţişti judiciarişti şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale au fost implicaţi în acţiuni.
În total au fost organizate şapte percheziţii domiciliare şi au fost identificaţi 15 autori de infracţiuni care au săvârşit peste 20 de fapte penale. De asemenea, faţă de trei persoane s-a dispus măsura reţinerii.

Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, începând cu ora 06:00, în baza autorizațiilor de percheziție emise de Judecătoria Rădăuți, au fost efectuate cinci percheziții domiciliare pe raza comunei Dornești, la locuințele a cinci bărbaţi.
Perchezițiile domiciliare au fost efectuate într-o dosar cu autor necunoscut, deschis după o sesizare din data de 8 mai 2015, a  unui bărbat din Frătăuții Noi. Acesta a reclamat că din incinta unui atelier nefuncţional au fost sustrase mai multe bunuri, valoarea prejudiciului fiind estimat de partea vătămată la suma de aproximativ 20.000 lei.
În urma perchezițiilor domiciliare din Dornești au fost identificate bunurile sustrase precum şi alte bunuri sustrase care interesează alte cauze.
Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Suceava, la locuința unuia dintre bărbaţi  a fost identificat un atelier auto cu scule, piese și motoare electrice, însă nu au fost identificate bunuri de provin din furturi. Cu ocazia percheziției în imobil a fost descoperită și ridicată o armă neletală (pistol) cu aer comprimat, calibru 4,5 mm.
Tot în cadrul acţiunii din Dorneşti, s-a dispus ca o echipă de polițiști să verifice zona și terenurile virane din apropierea locuințelor percheziționate, astfel încât pe un teren arabil, sub un pod aflat la o distanță de aproximativ 500 m de locuințele percheziționate, a fost găsit un polizor, ascuns într-o pungă de plastic, despre care partea vătămată a declarat că îi aparține, fiind sustras din incinta atelierului.

O altă acţiune din acest week-end s-a desfăşurat cu sprijinul grupei de intervenție din cadrul SAS Suceava, fiind fost puse în executare două mandate de aducere a unor persoane domiciliate în oraşul Vicovu de Sus. Persoanele erau bănuite de comiterea unui furt din locuință, înregistrat cu autor necunoscut la poliţia din Bilca. Furtul a fost comis în data de 15 mai 2017, în intervalul orar 10:30–12:30, din locuința unei femei de 64 ani.
În urma investigațiilor efectuate și informațiilor obținute, autorii furtului au fost identificați ca fiind doi minori. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din Bilca sub aspectul comiterii infracțiunii de „furt calificat”, cauza urmând a fi soluționată procedural.

O altă cauză penală soluţionată la finalul acestei săptămâni, înregistrată încă din luna noiembrie 2015. Este vorba despre un furt calificat comis în noaptea de 1 spre 2 noiembrie 2015 din șura locuinței unei femei de 49 ani, din comuna Bilca, de unde a fost sustras un generator. Autorul furtului a fost identificat ca fiind unui tânăr de 22 de ani.

În acelaşi timp, în cursul zilei de vineri, 19 mai 2017, polițiștii Secției 12 Poliție Rurală Preutești au finalizat documentarea activității infracționale a doi tineri de 19 ani și unul de 22 de ani, toți din comuna Preutești. Cei doi sunt autorii mai multor fapte penale, printre care furturi din magazine, maşini şi locuinţe, sau conducerea unui motoscuter neînmatriculat şi fără permis de conducere. În cauză s-a dispus sesizarea instanței de judecată față de tânărul de 22 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,furt calificat”, ”complicitate la săvârșirea infracțiunii de furt calificat”, ”punerea în circulație sau conducerea unui autoturism neînmatriculat în formă continuată”, ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată”, ”încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deține permis de conducere în formă continuată”. Instanţa a fost sesizată şi față de unul din tinerii de 19 ani sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,furt calificat – 2 fapte”,  ”punerea în circulație sau conducerea unui autoturism neînmatriculat în formă continuată” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată”, iar față de celălalt tânăr de 19 ani  sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de ”furt calificat”.

Un alt exemplu dat de polițiștii suceveni este cel al unui șofer de 25 de ani, din județul Botoșani, care în cursul zilei de vineri a fost oprit a oprit pentru control pe DN 29A, în localitatea Adâncata. Tânărul conducea o mașină cu cu număr de înmatriculare provizoriu. Având în vedere că emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezența personalului medical, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, ca urmare a comiterii la 13 mai 2017, pe raza județului Botoșani, a infracțiunii de ,,refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. În cauză s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, a conducătorului auto, ce a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava