Concert pascal
MOPAN Suceava

În data de 09.12.2022, la Biroul Vamal de Frontieră Porubne – Ucraina a avut loc o întâlnire de lucru între delegația Autorității Vamale Române, condusă de directorul executiv al Direcției Regionale Vamale Iași și delegația Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei, condusă de directorul adjunct al serviciului, la care au participat și reprezentanții Misiunea de consiliere a Uniunii Europene, în Ucraina (EUAM).

Subiectul discuției a fost aplicarea în practică a Convenției de tranzit comun. Delegația română a răspuns tuturor întrebărilor adresate de delegația ucraineană, concluzia fiind că întâlnirea a fost deosebit de utilă pentru Serviciul Vamal de Stat al Ucrainei.

În cadrul întâlnirii au fost agreate următoarele:

  • la Biroul Vamal de Frontieră Siret, culoarul utilizat pentru camioane goale va fi alocat pentru intrarea în România a mărfurilor sub acoperirea declarației de tranzit T1 emisă în Ucraina.
  • organizarea în perioada următoare, prin intermediul EUAM, a unei întâlniri în format online, între specialiști în domeniul tranzitului vamal și specialiști IT din cadrul Autorității Vamale Române, respectiv Serviciul Vamal de Stat al Ucrainei.

Cu ocazia acestei întâniri s-a avansat organizarea de către Autoritatea Vamală Română, pentru lucrători vamali ucraineni, a unor sesiuni de instruire pe probleme practice de aplicare a procedurii de tranzit.

Menționăm că în scopul fluidizării traficului la granițele Uniunii Europene, începând cu data de 01 octombrie 2022, Comisia Europeană a inclus Ucraina pe lista țărilor care sunt semnatare a Convenției de Tranzit Comun.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava