Potenţialele riscuri din judeţul Suceava au fost inventariate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Harta cu riscurile posibile din judeţ a fost prezentată în cursul zilei de ieri în şedinţa acestui Comitet Judeţean, prfectul Florin Sinescu precizând că odată cu idetificarea acestor riscuri au fost inventariate şi mijloacelor de reacţie şi intervenţie existente. „Am identificat fiecare posibil risc care se poate manifesta în judeţul Suceava. În baza acestor riscuri s-a realizat şi un registru de capabilităţi de intervenţii. Noi avem în baza de date foarte multe echipamente care pot veni în sprijinul acestor intervenţii în situaţii de risc, dar trebuie să înţelegem că unele mijloace aparţin unor societăţi comerciale, şi este posibil ca noi în baza de date să avem o macara la Vatra Dornei, la o firmă, dar în momentul în care noi avem nevoie ea să lucreze într-o altă localitate. Iar asta înseamnă că acel timp de intervenţii pe care îl anticipăm în registrul de capabilităţi să nu fie real”, a spus Sinescu. El a adăugat că în aceste condiţii, a fost realizat un registru în care au fost menţionate diar mijloacele de reacţie şi intervenţie disponibile la structurile statului, cum ar fi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

El a arătat că în baza informaţiilor primite de la toate instituţii s-a realizat cartarea judeţului pe zone, din punct de vedere al tipurilor de risc generatoare de situaţii de urgenţă având în vedere istoricul evenimentelor pe ultimii 25 de ani – inundaţii, avalanşe, alunecări de teren, incendii de pădure, explozii, intervenţii majore pentru căutare-salvare persoane, principalii agenţi economici, potenţiali generatori de riscuri, pe domenii de activitate şi alte riscuri generatoare de situaţii de urgenţă – chimic, accidente cu consecinţe deosebit de grave.

Astfel, pe hartă au fost trecute zonele în care există riscul producerii unor incendii forestiere, acumulărea de apă a microhidrocentralei de la Vicovu de Sus, depozitele de păcură de la rezerva de stat de la Termica, digul de apărare a râului Suceava gestionat de Termica,  iazurile de decantare de la Fundu Moldovei şi Tărnicioara, platformele industriale de la Slobozia, Dorneşti, Şcheia şi Suceava şi depozitul petrolier de la Argestru. La acestea se adaugă staţiile de epurare a apei de la Solca, Suceava, Câmpulung, Fălticeni şi Rădăuţi, cu depozitele de clor, zonele forestiere expuse doborâturilor de vânt, drumurile naţionale expuse la căderi de pietre în zona localităţilor Iacobeni şi Zugreni, şi la alunecări de teren la Ilişeşti, dar şi potenţialele blocaje în trafic, din zonele Palma, Cumpărătura, Mestecăniş şi Ilişeşti, dar şi zonele unde au fost construite sonde de extragere a gazelor naturale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava