Comenzi MOPAN Suceava

Peste 25 de poliţişti rutieri, poliţişti judiciarişti şi criminalişti au fost implicaţi într-o amplă acţiune pentru identificarea unui vehicul care a fost implicat într-un accident mortal. Șoferul a părăsit locul accidentului şi a încercat să şteargă urmele acestuia. În urma mobilizării şi acţiunii efectuate cu operativitate şi profesionalism, în mai puţin de 10 ore de la producerea accidentului, şoferul vinovat a fost localizat şi reţinut de poliţişti, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Accidentul a avut loc vineri, 9 decembrie, pe un drum judeţean din localitatea Budeni, oraşul Dolhasca. Victima a fost un bărbat de 48 de ani, din orașul Dolhasca, care în timp ce se deplasa în calitate de pieton, pe partea dreaptă a părții carosabile a fost acroșat din spate de un autovehicul care se deplasa în aceeași direcție de mers și care după producerea accidentului și-a continuat deplasarea fără să oprească.

Persona în cauză a fost preluată de un echipaj SMURD, iar în drum spre Spitalul municipal Fălticeni a decedat.

„De îndată au fost demarate primele verificări, fiind luate în calcul mai multe variante de anchetă, concluzionându-se, în baza indiciilor şi probelor ridicate de la locul faptei că după producerea accidentului autoturismul s-a deplasat spre municipiul Pașcani.

Comanda inspectoratului a constituit o echipă operativă complexă, formată inclusiv din poliţişti criminalişti şi judiciarişti, fiind declanşată o amplă acţiune cu participarea a peste 25 de poliţişti pentru identificarea vehiculului şi şoferului implicat. În urma accidentului la fața locului au fost identificate elemente din partea din față a autoturismului, elemente din masca față și cioburi de sticlă provenind de la farul din dreapta”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Suceava.

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în dimineața zilei de sâmbătă a fost localizat autoturismul implicat în accident, ascuns într-o hală dezafectată de pe raza localităţii Lespezi, din județul Iaşi. Autoturismul prezenta mai multe elemente demontate, şoferul recunoscând că a intenţionat ştergerea urmelor accidentului.

De asemenea, polițiștii au stabilit că vehiculul a fost condus de un tânăr de 24 ani care locuiește fără forme legale în comuna Lespezi, județul Iași.

Tânărul a fost identificat la o locuință de pe raza satului Siliștea, el recunoscând că a condus autoturismul în momentul producerii accidentului. Având în vedere aceste aspecte în cauză s-a dispus extinderea cercetărilor pentru săvârșirea infracțiunii de „ștergerea urmelor accidentului de circulație din care a rezultat uciderea unei persoane, fără acordul echipei de cercetare la fața locului”.

În urma consultării procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, poliţiştii compartimentului rutier a dispus continuarea urmăririi penale față de suspect, iar sâmbătă seara au dispus reținerea acestuia pe o durată de 24 ore.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorului și stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava