Concert pascal
MOPAN Suceava

Coaliția Națională PNL-PSD-UDMR a prezentat astăzi noul program de guvernare, în care sunt incluse mai multe investiții pentru județul Suceava. De precizat că la negocierea și stabilirea programului de guvernare al noii coaliții, coordonatorul și reprezentantul PNL a fost prim-vicepreședintele partidului și liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur.

În cadrul noului program de guvernare sunt incluse mai multe investiții care fac referire directă la județul Suceava, cele mai importante fiind cele în domeniul infrastructurii și turismului.

Astfel, în programul de guvernare este inclusă construcția autostrăzii A7 Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani-Suceava-Siret, precum și a drumurilor expres Suceava – Botoșani și Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava. Tot la transporturi este prevăzută începerea unor proiecte noi, cum ar fi centurile ocolitoare Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și implementarea în baza unor parteneriate cu autoritățile administrației publice locale a unui program de construire de variante de ocolire, cum este cea a orașului Gura Humorului.

În domeniul feroviar este prevăzută finalizarea studiilor de fezabilitate aflate în derulare, identificarea și asigurarea surselor de finanțarea pentru demararea de noi lucrări pe rețeaua TEN-T Centrală și Globală pe secțiunile Apahida-Suceava și Pașcani-Dărmănești-Vicșani-Frontieră.

De asemenea, la Ministerul Fondurilor Europene, la priorități pe termen mediu este prevăzută Operaționalizarea instrumentelor de dezvoltare teritorială (instrumente teritoriale integrate și dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității) și a instrumentului de global grant,  Guvernul României urmând să sprijine funcționarea mai multor Investiții Teritoriale Integrate, propuse prin Legea nr.176/2020, printre care și   ITI Țara de Sus – Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară-Dezvoltare Sustenabilă şi Integrată în Ţara de Sus formată din judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi.

Noul program de guvernare include și principalele proiecte prevăzute în Planul de Dezvoltare a Rețelei Electrice de Transport pentru creșterea capacității disponibile pentru comerțul transfrontalier, printre acestea numărându-se LEA 400 kV Gădălin – Suceava și LEA 400 kV Suceava – Bălți (Republica Moldova).

La Ministerul Culturii, la obiective pe termen mediu este prevăzută crearea unui centru de formare a restauratorilor – consolidarea, restaurarea și amenajarea Conacului „Vârnav Liteanu”, valoarea estimată a investiției fiind de 6 milioane euro.

Autostrada A7 și drumurile expres Suceava – Vatra Dornei – Baia Mare și Suceava – Botoșani, incluse în noul program de guvernare PNL-PSD-UDMR, 8.2 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (5 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava