MOPAN Suceava

Surditatea reprezintăuna din cele mai frecventeafecţiuni de tip senzorial care se poate instala pe absolut toate grupele de vârstă. Dintre toate categoriile de hipoacuzie, cea infantilă are cele mai grave consecințe din cauza impactului important asupra limbajului, dezvoltării cognitive şi psihoafective a copilului.

Incidența hipoacuziei este de 1,25-3 cazuri la 1000 de nou-născuți. În țara noastră,se estimează un număr de 2 milioane de persoane care suferă de surditate.

Cu toții cunoaștem că lipsa auzului sănătos are grave consecințe asupra capacității de relaționare pe care o avem cu cei din jurul nostru. Din acest motiv se poate constata o mai mare dificultate dacă această afecțiune este întâlnită în cazul copiilor. Deoarece dezvoltarea acestora nu este încă completă, lipsa auzului poate reprezenta un factor ce poate conduce către izolarea față de societate, implicit o dezvoltare incorectă a personalității.

Clarfon atrage atenția asupra faptului că este absolut necesar ca la o anumită perioadă de timp, începând chiar cu o vârstă fragedă, copilul să meargă la un consult de specialitate.

Cele mai frecvente cauze ale hipoacuziei congenitale sunt cele genetice:

  • 75-80% sunt moștenite pe cale autozomal recesivă, adică ambii părinți transmit o genă cu predispoziție către hipoacuzie;
  • 18-20% pe cale autozomal dominantă (este suficient ca doar un parinte să transmită gena afectată de hipoacuzie);
  • 1-2% pe cale X-linkata (boala se transmite printr-o mutație la nivelul cromozomul X, de aceea doar baieții care au XY manifestă boala), iar fetele sunt doar purtătoare asimptomatice;
  • mai puțin de 1% pe cale mitocondrială (afecțiunea se transmite de la mama);

Alegând să păstrezi o relație strânsă cu audioprotezistul Clarfon, poți beneficia în permanență de suport cu privire la menținerea unui auz sănătos pentru copilul tău.

La Clarfon poţi face oricând o audiogramă gratuită pentru a verifica care este acuitatea auzului copilului tău. În situația în care se identifică o afecțiune, specialistul Clarfon îţi va recomanda cele mai bune aparate auditive pentru copilul tău.

Pe lângă faptul că îți poți testa auzul Gratuit și să te bucuri de cele mai bune proteze auditive, acum beneficiezi și de:

  • Reducere de 1.000 lei la ORICE APARAT AUDITIV
  • 50% reducere la AL DOILEA APARAT AUDITIV
  • 20 rate fară dobândă

Ai avantajul de a lua aparatele acasă, în probă, GRATUIT!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava