MOPAN Suceava

International WorkFinder recrutează forță de muncă necalificată și calificată din Asia, în special India, Nepal, Sri Lanka și Vietnam, oferind soluții personalizate și complete pentru piața construcțiilor din România.

Care sunt avantajele angajării muncitorilor din Asia?

Seriozitatea, anduranța și meticulozitatea sunt câteva dintre calitățile care recomandă muncitorii asiatici pentru domeniul construcțiilor. De asemenea, toți cei pe care îi recrutăm au experiență internațională, cunosc limba engleză, sunt obișnuiți cu un program de 10 ore/zi, 6 zile/săptămână, se integrează ușor și doresc foarte mult să facă o impresie bună la locul de muncă. Pentru a veni în România, asiaticii fac sacrificii majore, de aceea sunt determinați să se implice și să respecte atât angajatorul, cât și colegii din echipă.

Ce responsabilități au angajatorii?

Personalul străin se supune legislației de muncă din România, prin urmare angajatorii vor avea aceleași drepturi și obligații față de ei. Unica diferență o face faptul că angajatorii trebuie să le ofere cazare și masă. Avantajul major este salariul, care va fi negociat astfel încât costurile de aducere în țară să se amortizeze destul de repede. Per total, angajatorii vor câștiga pe toate planurile, mai ales că, din nefericire, personalul autohton nu mai este dispus să muncească în construcții, iar dacă alege să facă asta, are pretenții din ce în ce mai mari.

Care este procesul de angajare?

Procesul de angajare este simplu fiindcă ne ocupăm noi de toate etapele, iar consultanții noștri se află în permanență la dispoziția clienților. După semnarea contractului cu compania noastră, urmează ca cererea să fie trimisă în Asia. Odată soluționată, clientul va primi CV-uri, interviuri video și probe de lucru, conform cerințelor sale. De îndată ce clientul alege un candidat potrivit, încep pregătirile cu formalitățile de imigrare. Angajații pot intra în câmpul muncii începând cu a doua zi de la sosirea în țară, iar pentru procesul de integrare culturală, colaborăm cu consulul Nepalului care gestionează partea de comunicare cu aceștia, fiind un factor de echilibru în gestionarea tuturor situațiilor.

În cât timp puteți plasa forța de muncă în firmele de construcții?

Procesul durează undeva între 3 și 6 luni, în funcție de țara de origine, de specificul jobului, precum și de rapiditatea cu care clientul decide asupra selecției. Noi sfătuim întotdeauna clienții să planifice din timp astfel încât să nu rămână descoperiți. Dacă totuși acest lucru se întâmplă, avem posibilitatea să îi ajutăm cu personal sezonier, așadar, pentru o perioadă limitată, nu pentru 2 ani așa cum se întâmplă în cazul unui contract standard.

Ați mai adus personal asiatic în construcții?

Am adus până acum zideri, dulgheri, fierari betoniști, sudori, ingineri, operatori utilaje, finisori, instalatori, electricieni, asfaltatori, precum și muncitori necalificați. Firmele care ne-au ales sunt atât din București, cât și din țară. Noi menținem contactul cu clienții noștri chiar și după ce se încheie procesul de recrutare și muncitorii ajung în România fiindcă vrem să ne asigurăm că ambele părți își respectă angajamentele.

Care este factorul care vă diferențiază de competiție?

Sunt mai mulți factori. În primul rând, noi organizăm diverse evenimente de integrare culturală pentru a susține comunitățile asiatice. De exemplu, la ultimul Maraton din București, am adus 50 de asiatici care au servit băuturi răcoritoare și fructe participanților. A fost un moment extraordinar de diversitate culturală, în urma căruia s-au legat conexiuni. Mulți dintre asiatici își doresc să fie implicați în evenimentele locale fiindcă au de gând să rămână mult timp în România. Alții vin doar pentru doi ani și, la încheierea contractului, se întorc la ei în țară.

Apoi, echipa noastră este numeroasă și foarte bine pregătită. Avem deja 30 de specialiști care cunosc legislația și procesele foarte bine. Ne dezvoltăm continuu, deschidem filiale noi, iar faptul că reușim să aducem oamenii potriviți la locurile potrivite ne încurajează să ne îndeplinim misiunea în fiecare zi.

International WorkFinder

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava