Concert pascal
MOPAN Suceava

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică “COD GALBEN” pentru intervalul 18 ianuarie, ora 600 – 19 ianuarie 2013, ora 1500 , conform căreia în judeţul Suceava va ninge, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55…60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. În zona montană va ninge abundent, iar vântul va sufla tare(peste 90 km/h) viscolind şi spulberând zăpada.

În aceste condiţii, prefectul Florin Sinescu a anunţat că a solicitat tuturor unităţilor administrativ teritoriale din judeţ instituirea serviciului de permanenţă. Florin Sinescu a mai solicitat ca persoanele care necesită efectuarea dializei, în situaţii de ninsori abundente să fie transportate la centrele de dializă înainte de a apărea eventuale blocaje în trafic.

“Lucrătorii de la Serviciul de Poliţie Rutieră vor fi prezenţi în zona şcolilor pentru a decongestiona aglomeraţia care se creează în general în cursul dimineţii, iar controlorii de trafic vor fi prezenţi în zona Câmpulung – Mestecăniş pentru a monitoriza circulaţia vehiculelor de mare tonaj. O atenţie deosebită se va da pentru asigurarea funcţionării corespunzătoare a serviciilor publice de producere şi furnizare a agentului termic pentru încălzirea locuinţelor şi a instituţiilor publice(şcoli, creşe, grădiniţe, unităţi sanitare), de alimentare cu energie electrică, apă, gaz metan şi salubrizare”, spune Sinescu.

El a adăugat că toate comandamentele locale pentru situaţii de urgenţă, în colaborare cu medicii de familie vor acorda o atenţie deosebită copiilor care necesită spitalizare, precum şi gravidelor din localitate pentru a putea fi transportate la spital în caz de urgenţă. Prefectul a mai precizat că vineri şi sâmbătă va fi asigurată asistenţă pentru persoanele cele mai vulnerabile, fără adăpost, bătrâni, bolnavi, persoane cu dizabilităţi.

Florin Sienscu a declarat că în momentul de faţă pe drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă şi se lucrează pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trafic. S-a acţionat cu un număr de 30 de utilaje fiind răspândită cantitatea de 280 de tone de amestec antiderapant.

Pe drumurile naţionale au fost răspândire 45 de tone de amestec antiderapant şi au acţionat 13 utilaje de deszăpezire.

„Având în vedere avertizarea meteorologică recomandăm populaţiei să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, trebuie luat în calcul şi riscul întreruperii circulaţiei pe unele sectoare de drum, motiv pentru care trebuie să fie dotaţi cu tot ceea ce este necesar în caz de înzăpezire şi să se informeze înainte de a pleca despre situaţia drumurilor”, a încheiat Sinescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava