Concert pascal
MOPAN Suceava

Administratorul special al SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, Eugen Girigan, a avertizat marţi că această societate se îndreaptă spre faliment deoarece nu poate participa la licitaţii deschise pentru lucrări din cauza unei datorii la bugetul de stat de 1,5 milioane de lei, stabiiltă de Finanţe, şi pe care firma a contestat-o în instanţă. Eugen Girigan a declarat în plenul Consiliului Judeţean Suceava că o eroare a unui judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României amână un proces în care firma suceveană contestă şi solicită anularea unei datorii la bugetul de stat de circa 1,5 milioane de lei reprezentând TVA-ul aferent unor lucrări. Eugen Girigan a menţionat faptul că planul de reorganizare al SC Drumuri şi Poduri SA, care aparţine Consiliului Judeţean şi care se află în insolvenţă, a fost respectat în totalitate, iar marţi a fost achitată ultima rată de pe tabloul de creanţe. Girigan a arătat că singura datorie pe care societatea nu a achitat-o este cea către Finanţele sucevene, în sumă de 1,5 milioane de lei, datorie contestată în instanţă. „ Noi am contestat în instanţă documentul întocmit de Direcţia Finanţelor Publice, am avut câştig la Curtea de Apel Suceava. Apoi ei au făcut contestaţii şi ne-am judecat la Înalta Curte. Din păcate, la Înalta Curte, din eroarea unui judecător cu privire la un cuvânt, procesul a fost trimis spre rejudecare la Curtea de Apel Suceava. Aceasta deoarece nu s-a înţeles deosebirea dintre cuvintele <confirmare> şi <acceptare>, care sunt două chestiuni total diferite”, a arătat Girigan.
El a subliniat că SC Drumuri şi Poduri SA i s-a imputat suma de 1,45 milioane de lei pe motiv că o situaţie de lucrări dintr-un litigiul pe care firma l-a avut cu Direcţia Judeţeană Drumuri şi Poduri au fost doar confirmate de către beneficiar. „Judecătorul care ne-a judecat pe cauza respectivă a scris în fondul cauzei că ele au fost doar confirmate, ori Codul Fiscal care s-a aplicat la vremea respectivă scria foarte clar că factorul generator de TVA decurge doar din momentul în care situaţiile de lucrări sunt acceptate de beneficiar. Vom avea un nou termen în septembrie pe acest proces, din nou la Curtea de Apel Suceava, am stat de vorbă cu experţii care au făcut raportul de expertiză, şi sigur că au fost foarte miraţi de hotărârea Înaltei Curţi”, a arătat Girigan, care a subliniat faptul că din punctul său de vedere nu există nici o cale ca SC Drumuri şi Poduri SA să piardă acest proces.

Girigan a mai spus că cea mai mare tragedie a SC Drumuri şi Poduri SA Suceava este aceea că din cauza acestei datorii de 1,5 milioane de lei stabilită de Finanţe, societatea nu a mai putut participa la nici o licitaţie publică deschisă începând cu anul 2012. „Am încercat varianta achiziţiilor prin contracte de sub-antrepriză, care sunt demolatoare pentru un agent economic. Asta în sensul că un antreprenor general îşi reţine cel puţin 25% din valoarea lucrărilor, însă şi aşa am realizat nişte lucrări. Dar şi pentru acestea mă judec cu antreprenorul de doi ani de zile pentru a recupera o creanţă de circa 300.000 de lei”, a mai spus administratorul special al SC Drumuri şi Poduri SA. El a menţionat că a solicitat deja Adunării Generale a Acţionarilor de la societatea pe care o administrează ca atunci când se va încheia litigiul cu Finanţele, „şi eu sunt convins că vom câştiga litigiul” să fie deschis un proces împotriva Finanţelor pentru a solicita despăgubiri pentru situaţia în care a ajuns societatea. „Procesul ăsta va mai dura încă doi ani, şi societatea nu are altă cale decât a intra în faliment din cauză că nu poate participa la licitaţii”, a precizat Girigan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava