Concert pascal
MOPAN Suceava

Direcția de Sănătate Publică Suceava a dat aviz favorabil construirii la Rădăuți a unui spital destinat într-o primă fază pacienților COVID-19 iar ulterior, după eradicarea pandemiei, unitatea medicală să fie folosită pentru patologia de Boli Infecțioase. Anunțul a fost făcut de managerul Spitalului Municipal Rădăuți ”Sf. Doctori Cosma și Damian”, Traian Andronachi, cel care a solicitat sprijin fundatiei omului de afaceri Ștefan Mandachi în vederea susținerii acestui demers, sprijin pe care l-a și obținut.

Fondurile provin din campania ”1cm de autostradă” inițiată de Ștefan Mandachi

”Plecând de la creșterea alarmantă a numărului de cazuri Covid 19 raportat la insuficiența paturilor estimate pentru a trata aceasta patologie, Spitalul municipal Radauti a solicitat sprijin fundatiei domnului Ștefan Mandachi în vederea susținerii potențiale a acestui demers. La data de 7 octombrie în urma discutiilor purtate și a vizitei din teren a domnului Mandachi, am primit acceptul demarării acestui ambitios proiect de anvergura: construcția unei clădiri cu 42 de paturi având această destinație iar ulterior, după eradicarea acestei pandemii, clădirea sa fie destinata patologiei de Boli Infectioase. Fondurile provin din campania ”1cm de autostradă” inițiată de Ștefan Mandachi, donații care au fost gestionate în conturile Crucea Roșie Suceava (președinte Cornel Dediu) și ”Asociația Studenților mediciniști din Iași”, aproximativ 500.000 euro. Restul banilor pentru dotare vor fi obținuți printr-o campanie distinctă, denumită ”1CMspital” care vor fi obținuți printr-o strângere de fonduri inițiată de ”Asociația umanitară Jeni Mandachi” pe site-ul www.1cmspital.ro.”, a relatat Andronachi.

Andronachi: ”Avem toată încrederea că actuala conducere a Primăriei Rădăuți va sprijini cu toată forța demersurile noastre”

El a precizat că în mai puțin de 30 de zile de la discutii, cu sprijinul firmei de proiectare „Bohemia Construct” din Rădăuți, s-a finalizat și Proiectul Tehnic al viitoarei cladiri iar DSP Suceava a răspuns ”extrem de prompt” dând avizul favorabil viitoarei construcții. Traian Andronachi a menționat că pentru a demara efectiv lucrarea Primăria Rădăuți trebuie să pună la dispoziție terenul care a fost identificat și pentru care s-a eliberat certificatul de urbanism. ”Pentru a putea demara lucrarea efectiv, având în vedere că certificatul de urbanism a fost eliberat și contând pe sprijinul Unitatii Administrativ Teritoriale Rădăuti, credem că investiția ce va fi suportată financiar de campania ”1cm de autostradă” și fundația domnului Ștefan Mandachi – 1cmspital.ro- poate fi efectuată într-un termen de 60 de zile de la predarea terenului și a fundației betonate. Pentru a demara construcția atât de necesară, trebuie ca Primăria Rădăuți să pună la dispoziție terenul care a fost identificat și pentru care s-a eliberat certificatul de urbanism, ceea ce presupune asigurarea fondurilor privind demolarea actualei construcții existente pe acel teren (un fost grajd) si pentru turnarea fundației betonate pe care se va edifica construcția. Avem toată încrederea că actuala conducere a Primăriei Rădăuti va sprijini cu toată forța demersurile noastre și va asigura în cel mai scurt timp și fondurile necesare în ceea ce priveste demolarea și turnarea fundației. Cu încredere în Dumnezeu și cu multumire față de toți cei implicați sperăm ca acest proiect să fie finalizat cât mai repede posibil”, a mai spus Traian Andronachi.

Aviz favorabil construirii noului spital pentru pacienți COVID-19 la Rădăuți. Primăria trebuie să pună la dispoziție terenul care a fost identificat, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava