Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ilie Niță, a anunțat că în ședința din această săptămână Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senatul României, al cărei membru este, a dat aviz negativ proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative în domeniul reglementării produselor
din tutun cu scopul de a descuraja consumul de tutun în rândul copiilor și adolescenților. Printre măsurile propuse prin proiect Ilie Niță a enumerat: actualizarea definițiilor publicității, promovării și sponsorizării tuturor produselor din tutun, directe sau indirecte și a definiției fumatului, introducerea noțiunii de ’’produs similar produselor din tutun” pentru a reglementa și acele produse utilizate ca substitut gestual ori social al fumatului (țigareta electronică fără nicotină, narghileaua fără tutun) ori pentru facilitarea fumatului (dispozitivele care încălzesc tutunul), interzicerea fumatului în autovehiculele în care se află minori și femei însărcinate, publicitatea produselor din tutun va fi permisă exclusiv în revistele cu produse din tutun, în publicaţiile care nu au fost editate ori tipărite în România sau într-un alt stat membru al UE, în magazinele unde se comercializează exclusiv produse din tutun, fără ca produsele să fie amplasate încât să se poată fi observate din exteriorul unităţii, fumatul va fi permis în spaţii special amenajate în exteriorul clădirilor pacienţilor cu afecţiuni psihice internaţi în unităţi sanitare, în baza unei hotărâri a instanţei de judecată.
Ilie Niţă a declarat că s-a dat aviz negativ pentru că propunerea înaintată de iniţiatori a fost incompletă.„Sunt perfect de acord că sănătatea noastră, a tuturor, primează. Dar o lege trebuie să respecte toate cerinţele. Or, în cazul de faţă, propunerea legislativă nu stipula care ar fi impactul economic asupra industriei tutunului, un sector care aduce printre cele mai mari sume la bugetul de stat. Fireşte, votul Comisiei din care fac parte este unul consultativ, plenul Senatului urmând să ia o decizie finală”, a precizat Niţă. Potrivit expunerii de motive, acest proiect urmăreşte „adoptarea unor măsuri care să accelereze scăderea numărului de copii, adolescenţi şi adulţi tineri care încearcă şi ulterior continuă consumul produselor din tutun”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava