Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a anunţat luni că Administraţia Bazinală de Apă Siret verifică apele râului Bistriţa pentru a se depista dacă acestea sunt infestate cu bacteria Clostridium Perfringens. Potrivit specialiştilor, bacteria Clostridium Perfringens poate genera forme severe de infecție alimentară, şi se manifestă prin dureri de stomac, diaree sau crampe abdominale.

Constantin Harasim a spus că luni au fost prelevate probe de apă din trei secţiuni ale râului, în aval de oraşul Broşteni, de pe raza localităţii Crucea şi în aval de municipiul Vatra Dornei. „Am fost semnalat de prefectul de Neamţ asupra faptului că în acest judeţ, rezultatele analizelor făcute pe râul Bistriţa şi afluenţi, au arătat prezenţa acestei bacterii care poate crea probleme. De asemenea, dumnealui mi-a spus că aceeaşi bacterie a fost identificată şi în zona acumulării de apă Bicaz”, a arătat prefectul judeţului Suceava. El a spus că având în vedere această situaţie a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Suceava informaţii cu privire la alimentările cu apă potabile din localităţile sucevene traversate de râul Bistriţa.

Harasim a declarat că în răspunsul primit de la conducerea DSP Suceava se precizează că această instituţie monitorizează doar calitatea apei potabile, şi că la nici una dintre alimentările de apă pentru populaţie nu au fost semnalate probleme.
Prefectul a adăugat că pentru verificarea calităţii apelor râului Bistriţa pe teritoriul judeţului Suceava a luat legătura cu Administraţia Bazinală de Apă Siret, care a prelevat deja probe din cele trei secţiuni ale cursului de apă. Analizele vor fi efectuate la Direcţia de Sănătate Publică Neam, rezultatele urmând să fie prezentate în termen de 48 de ore. „La noi nou au fost probleme, dar trebuie să facem o evaluare, şi preventiv să vedem dacă e posibil să fie un grad de încărcare a apelor cu această bacterie din zona judeţului Suceava”, a spus Constantin Harasim.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava