MOPAN Suceava

Premiile BAFTA 2021 au anunţat lista completă a nominalizărilor, marţi, 9 martie. „Nomadland” şi „Rocks” sunt filmele cu cele mai multe nominalizări, şapte la număr. Pelicula românescă „Colectiv” este nominalizată la categoria „Cel mai bun documentar”. Ceremonia de înmânare a premiilor va avea loc pe 11 aprilie, la Royal Albert Hall în Londra, notează click.ro.

Conform bbc.com, patru femei sunt nominalizare pentru „Cel mai bun regizor”, inclusiv Chloe Zhao („Nomadland”), care a luat Globul de Aur pentru aceeaşi categorie.

Supriza vine însă la premiile pentru actorie. După ce în 2020, nici un actor de culoare nu a fost nominalizat,  anul acesta 16 actori de culoare au fost selectaţi, printre care Daniel Kaluuya, Riz Ahmed, Dominique Fishback şi Tahar Rahim.

Anul trecut, premiile BAFTA au fost dur criticate pentru lipsa de diversitate etnică, dar şi absenţa femeilor la catergoria „Cel mai bun regizor”. Astfel, academia de film britanică a  regândit sistemul de votare, membrii şi sistemul de promovare a filmelor. S-au introdus două etape de votare a nominalizărilor, cu o listă lungă înaitea celei final, categoria „Cel mai bun film britanic” a fost mărită pentru a cuprinde zece filme, iar categoriile pentru regizor şi actori au acum şase nume, mai scrie sursa citată.

Citește articolul complet pe: https://www.click.ro/vedete/celebritati/bafta-2021-nomininalizarile-pentru-actorie-o-surpriza-pentru-toata-lumea-colectiv

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava