Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul ALDE de Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu, a anunțat că prin depunerea unui proiect legislativ în Camera Deputaților, a spus ”NU” vânzării terenurilor agricole persoanelor care nu au cetățenie română. În momentul de față, a arătat Băișanu, în România, există 13,3 milioane de hectare suprafața agricolă utilizată din care 8,3 milioane hectare teren arabil, ceea ce o califică pe locul 5 ca suprafața agricolă din Uniunea Europeană. El a adăugat că din suprafața agricolă totală a României, peste 40%, respectiv 5,3 milioane hectare din totalul de 13,3 milioane hectare, este deținut de investitorii străini, potrivit raportului comandat de Comisia pentru Agricultura din cadrul Comisiei Europeane la Institutul Olandez de cercetare Transnational Institute (TNI).

”Dacă România nu se trezește în câțiva ani nu vom mai avea nicio palmă de pământ românesc agricol și vom fi obligați să importăm până și grânele produse în România. Acum, potrivit legislației în vigoare, ne cumpără bucată cu bucată, unii nici nu vor mai avea nevoie de autonomie teritorială. La acest capitol, din grânarul Europei ne transformăm în săracii Europei. Avem datoria să nu ne mai batem joc de ceea ce ne-au lăsat moștenire părinții și bunicii noștri”,a  spus răspicat parlamentarul ALDE.  Printre cele 25 de puncte pe care le are inițiativa legislativă depusă marți se regăsesc următoarele articole:

– În baza dreptului de preemțiune, statul se obligă să cumpere orice teren pe care intenționează să îl cumpere persoanele cu altă cetățenie decât cea română, ori societățile comerciale cu capital străin.

– Cetățenii români nu au dreptul de a cumpăra pentru terțe persoane de altă cetățenie decât cea română.

– Terenurile agricole aflate în extravilan nu pot fi cumpărate în scopul următoarelor situații: dezvoltarea unor ansambluri rezidentiale, specula imobiliară, obținerea subvențiilor și utilizarea lor contrar destinației pentru care au fost acordate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava