Concert pascal
MOPAN Suceava

Autostrada Iaşi -Târgu Mureş, sau Autostrada Unirii cum a fost denumită, nu se face prin lege ci prin Hotărâre de Guvern. Această precizare a fost făcută de liderul judeţean al ALDE, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, după ce Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, 7 noiembrie, proiectul de lege privind construirea Autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş. Parlamentarul ALDE a subliniat că banii necesari investiţiei nu se dau prin lege ci prin Hotărâre de Guvern şi a spus că îşi doreşte din tot sufletul ca această autostradă să se realizeze cu bani europeni pentru că „bani există dar mai trebuie să existe şi voinţă internă”. Băişanu a ţinut să menţioneze că în calitate de vicepreşedinte al Comisiei de transporturi din Camera Deputaţilor a făcut lobby pentru construirea Autostrăzii Unirii.

„Cred că ar trebui să gândim mai bine lucrurile pentru că la momentul acesta mai există o lege pentru construirea autostrăzii Suceava-Satu Mare care e votată de foarte multă vreme şi nu s-a făcut nimic”

El a amintit că în urmă cu ani buni s-a mai votat o lege pentru construirea autostrăzii Suceava-Satu Mare care nu a mai fost pusă în practică. „Trebuie scos în evidenţă faptul că autostrada nu se face prin lege ci prin hotărâre de guvern. Sper ca această hotărâre să apară cât mai curând. Cred că ar trebui să gândim mai bine lucrurile pentru că la momentul acesta mai există o lege pentru construirea autostrăzii Suceava-Satu Mare care e votată de foarte multă vreme şi nu s-a făcut nimic. Poate că autostrada există şi nu am nimerit-o eu. Poate cine ştie există oameni care au circulat pe autostrada Suceava-Satu Mare. Sigur, a fost o glumă. Vreau să mai spun că preţul autostrăzii Ungheni-Târgu Mureş e cam acelaşi cu preţul construirii altor două autostrăzi dacă s-ar face şi anume Bacău-Braşov şi Suceava-Cluj. Cu aceeaşi bani am putea face două autostrăzi care să deschidă căile din Moldova spre Ardeal prin două locuri. În opinia mea cred că ar fi mult mai benefice dezvoltării regiunii Moldova”,a spus Băişanu. Ştefan Alexandru Băişanu a ţinut să le mulţumească celor care au „achiesat gândului de a avea autostradă în Moldova” pentru că această regiune este singura văduvită din acest punct de vedere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava