MOPAN Suceava

Problema celor peste 160 de tone de ciment aduse în judeţul Suceava după inundaţiile din anul 2008 şi rămase nefolosite până în prezent, fiind depozitate la Rădăuţi, pare să provoace primele dispute importante în cadrul conducerii USL Suceava.
Reamintim că în şedinţa de marţi a Consiliului Judeţean, şeful acestei instituţii, Cătălin Nechifor, a anunţat că a primit o adresă de la Ministerul Afacerilor Interne, care solicită ridicarea unei cantităţi de 160.500 de kilograme de ciment aflat în custodia Poliţiei de Frontieră din Rădăuţi. În adresă se mai spunea că cimentul este degradat şi blochează parcarea Poliţiei de Frontieră. Nechifor a precizat că această problemă este gravă, solicitând constituirea unei comisii care să analizeze această problemă, comisie condusă de vicepreşedintele PNL al CJ Suceava, Ilie Niţă.
În cursul zilei de ieri, liderul PNL Suceava a părut deranjat de aceste afirmaţii, având în vedere că în anul 2008 el ocupa funcţia de prefect al judeţului Suceava.
Băişanu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că în anul 2008, când era prefect, a solicitat şi a primit de la Ministerul de Interne şi din alte donaţii mii de tone de materiale de construcţie. Făcând referire la cimentul rămas la Rădăuţi, Băişanu a precizat că de starea în care aceste materiale de construcţie se află în momentul de faţă se fac vinovaţi trei primari aflaţi în funcţie în anul 2008. „Un lucru trebuie spus şi lămurit. Asta şi pentru Cătălin Nechifor, şi pentru actualul prefect, să nu mai facă greşeli. Acele materiale de construcţie nu au aparţinut niciodată Prefecturii sau Consiliului Judeţan. Ele erau roprietatea ANL şi a rezervelor statului. Şi lucrurile sunt simple. Există trei primari din judeţul Suceava care imediat după inundaţii au strigat ca în gura de şarpe că au de construit o mulţime de case şi că natura le-a făcut un mare rău. Au primit aceste materiale, le-au fost aduse sub nas, numai că domniile lor nu le-au mai ridicat”, a declarat liderul PNL Suceava. El a arătat că primarul PDL din Arbore, Ionel Hrincescu, trebuia să ridice 138 de tone de ciment, însă în cele din urmă nu a mai vrut să recontruiască locuinţele afectate din inundaţiile din 2008. Băişanu la- acuzat pe acesta de rasism, spunând că Hrincescu acele case trebuiau construite pentru cetăţeni de etnie romă. Băişanu a spus că primarul PSD din Bălcăuţi, Vasile Ursachi, trebuia să ridice 7,5 tone de ciment, iar fostul primar PDL din Cacica, Petru Tudose, trebuia să ia pentru sinistraţi o cantitate de 15 tone de ciment. În opinia liderului PNL Suceava, cei trei ar trebui să plătească pentru cantităţile de ciment rămase nefolosite în depozitul de la Rădăuţi.
Alexandru Băişanu a mai spus că declaraţia lui Cătălin Nechifor cu privire la această problemă a fost pripită. „Domnul Cătălin Nechifor avea două posibilităţi să arunce în presă chestiunea aceasta. Una ca să demonstreze că domnul Alexandru Băişanu e nepriceput şi să-l pună la punct, şi asta nu ar fi o chestiune gravă. A doua ar fi că nu cunoaşte administraţie publică. Ori e prima variantă, ori e vorba de incompetenţă. Ori e vorba de incompetenţă. Prima cu atacul e simplă pentru mine. Sunt sătul. M-am bătut cu Flutur, cu ăla, cu ăla. Dacă nu e asta e mai grav. Ar fi trebuit să ştie că nimeni din CJ Suceava nu avea dreptul să se ocupe de chestiunea asta. Era o problemă strict de competenţa Prefecturii. Consiliul Judeţean nu are nici o atribuţie în acest sens. Am văzut că din cadrul CJ Suceava s-a făcut o comisie care să verifice problema. Ori CJ Suceava nu are nici o atribuţie, şi şi-a încălcat atribuţiile total trimiţând o comisie într-o unitate militară care nu se află în subordinea administraţiei judeţene”, a declarat Băişanu.
Liderul PNL Suceava a mai spus că Nechifor putea să se consulte cu secretarul judeţului, Dumitru Paşniciuc, şi ar fi aflat situaţia exactă a acestor materiale. El a spus că în cadrul Consiliului Judeţean Suceava există „un domn care lucara în Prefectură la vremea respectică, şi care a fost în Consiliul Judeţean şi pe vremea lui Stalin, Gheorghiu Dej, Ceauşescu, Mârza, Iliescu”, adică Dumitru Paşniciuc, acesta având posibilitatea să-l consilieze pe Cătălin Nechifor în această problemă a cimentului rămas la Rădăuţi. Băişanu a mai spus că şi actualul prefect, Florin Sinescu, cunoştea această problemă.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava