MOPAN Suceava

Deputatul ALDE de Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, i-a spus, ieri, noului ministru al Transporturilor, Lucian Șova, că șoseaua de centură a municipiului Sucaeva este nefinalizată la zece ani de la începerea ei, dar și că Moldova este deficitară total la capitolul autostrăzi.

Alexandru Băișanu a participat, luni, la audierea noului ministru în cadrul comisiei parlamentare de transporturi. „Sunteți unul dintre miniștri cu experință. Nu mi-aş dori sub nici o formă să faceţi cum a făcut fostul ministru, domnul Stroe, care la 60 de ani a mers pentru prima dată cu trenul şi şi-a dat seama că trenurile au întârziere, a dat câțiva oameni afară şi cu asta gata Ministerul Transporturilor. Aveţi experienţă, aveţi expertiză şi cred că nu aveţi nevoie de timp pentru a afla ce merge prost în Ministerul Transporturilor. Avem mari probleme şi pe CFR, nu avem autostrăzi, nu avem mai nimic”, a declarat Alexandru Băișanu, care este vicepreședinte al Comisiei de transporturi din Camera Deputaților.

El și-a exprimat speranța că Lucian Șova este ultimul ministru al transporturilor pe care îl va vota în acest Guvern. „Vreau să fiu și mai aplicat. Vin din Bucovina, din judeţul Suceava, de unde acum vreo zece ani când eram prefect am început acea minunată şosea de centură. Iată că au trecut zece ani şi nu s-a întâmplat nimic. De asemenea, Moldova, şi pentru că sunteţi unul dintre miniştrii moldoveni pe care nu i-a mai avut transporturile, până acum e deficitară total la autostrăzi. Vă rog să aveţi în considerare că aveţi obligaţia să faceţi cu adevărat lucruri importante pentru România prin investiţii clare, serioase şi rapide”, a mai precizat deputatul ALDE de Suceava. În același timp, Alexandru Băișanu l-a sfătuit pe Lucian Șova să aibă discuții cu cei de la Ministerul Justiţiei pentru a lămuri pentru totdeauna ca toate anchetele care au loc în cadrul Ministerului Transporturilor să fie făcute repede, cu celeritate, pentru că altfel România riscă să nu mai primească fonduri de la Uniunea Europeană.

„O altă problemă pe care o spun clar şi e foarte importantă. M-am săturat să văd licitaţii pornite şi care durează trei patru ani din cauza acelor contestaţii făcute la infinit. Sunt motive clare pentru care investiţiile în Ministerul Transporturilor trenează de foarte multă vreme”, a mai declarat Alexandru Băișanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava