MOPAN Suceava

Co-preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a noului PNL, deputatul Alexandru Băişanu, acuză conducerea centrală a fostului PNL că nu respectă statutul partidului şi ameninţă că îi va acţiona în instanţă pe cei care se află în această situaţie. Alexandru Băişanu a susţinut sâmbătă dimineaţa o conferinţă de presă în calitate de deputat PNL, iar pe parcursul a mai mult de o oră şi jumătate s-a străduit să explice faptul că fuziunea dintre PNL şi PDL la nivelul municipiului Suceava nu este legală, dar şi faptul că foştilor liberali le-a fost refuzat un membru în noul Comitet Judeţean Executiv al noului PNL. Trebuie spus că pentru a-şi susţine afirmaţiile, Alexandru Băişanu s-a folosit, de multe ori aşa cum a vrut el, de prevederi din fostul şi actualul statut al PNL, şi de precizările din prima decizie luată de Consiliul Naţional al noului PNL.
Băişanu a făcut referire, în primul rând, la şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Executiv al noului PNL Suceava, care a avut loc vineri, despre care a spus că totul a mers bine până în momentul în care s-a ajuns la stabilirea numărului de membrii în acest for de conducere din partea fostelor PNL şi PDL. Băişanu a spus că
a atras atenţia în cadrul şedinţei că fostul PNL trebuia să aibă 13 membri în noul comitet judeţean, număr în care intrau şi cei trei parlamentari liberali, şi nu 12 aşa cum s-a spus în şedinţă. De precizat că în şedinţa Consiliului Naţional al noului PNL s-a decis în mod clar că PNL va avea 12 reprezentanţi în conducerea judeţeană de la Suceava, având în vedere că deputatul Radu Surugiu a fost desemnat să facă parte din conducerea din judeţul Neamţ.
Cu toate acestea, Băişanu afirmă că fostul PNL Suceava trebuie să aibă obligatoriu 13 membri, precizând că susţine acest lucru „nu pentru că sunt eu războinicul luminii, ci pentru că am citit statutul PNL şi i-am explicat lui Gheorghe Flutur (n.r. co-preşedintele din partea PDL Suceava) şi celorlalţi colegi că prima hotărâre luată în primul Consiliu Naţional scoate în evidenţă faptul că parlamentarii din judeţul Suceava sunt membri de drept ai Comitetului Judeţean Executiv (CJEx)al noului PNL Suceava, şi nu în altă parte”, a spus Băişanu. El a admis faptul că pentru clarificarea acestei probleme, în cadrul şedinţei de constituire a CJEx a noului PNL Suceava a fost sunat secretarul general al PNL, Marian Petrache, acesta precizând clar că la nivel central s-a decis că foşii liberali suceveni vor avea 12 membri în noua conducere judeţeană rezultată în urma fuziunii. „Acest lucru nu era ştiut şi de foasta Organizaţie Judeţeană a PNL Suceava. Îi transmit domnului Petrache, de aici din Bucovina, că eu nu discut cu Marian Petrache, ci cu secretarul general al partidului, cu o instituţie. Şi nicio instituţie nu poate încălca prima decizie a Consiliului Naţional. Domnul Petrache s-a aflat într-o mare eroare”, a explicat Băişanu. El a adăugat că în cele din urmă, la rugămintea lui Marian Petrache, a semnat actul de constituire a Comitetului Judeţean Executiv al noului PNL Suceava, însă doar „pentru a nu da un semnal negativ. „Dacă lucrurile rămân însă aşa, se încalcă statutul şi voi face toate diligenţele necesare la Suceava şi la Bucureşti pentru a intra în legalitate. În caz contrar mă voi adresa instanţelor”, spune Băişanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava