MOPAN Suceava

Co-preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, are, la final de an, un mesaj pentru toată clasa politică din România, indiferent că este vorba de stânga sau dreapta politicii româneşti. Alexandru Băişanu a declarat că în opinia sa acum este „momentul să acţionăm”, cu atât mai mult cu cât odată cu depunerea jurământului noului preşedintele al României, Klaus Iohannis “trebuie să conştientizăm că a venit vremea să ieşim din şablonul luptei politice sterile, în care unii câştigă iar alţii pierd nişte alegeri, nişte scaune, nişte posturi”. Băişanu a precizat că România nu trebuie să se mai limiteze la lupta unora, foarte puţini, pentru putere, şi mai mult, „ţara noastră are nevoi şi trebuie să aibă şi idealuri”.
“Îi rog, deci, pe cei care au crezut ori mai cred că mai au România în buzunarul de la spate al pantalonilor, să plece. Să plece din Guvern, din Parlament, din Consiliile Judeţene, din Primării, pentru că idealurile neamului românesc nu îi mai cuprind”, a declarat Alexandru Băişanu, care a mai adăugat că onoarea, şi nu DNA, trebuie să restructureze partidele şi clasa politică.
“Deci faceţi pasul în spate, faceţi-l şi aveţi, rogu-vă credinţa că poporul acesta are suficiente resurse pentru a umple “golul” lăsat. Curăţenie şi decenţă pentru că România nu mai are nevoie de voi. România are nevoie de temelie, de structură şi piloni de susţinere pentru o construcţie care să dăinuiască! Multă amărăciune şi zbatere în şi spre nicăieri se vede, se aude în fiecare ungher al sufletelor noastre, iar faptele sunt pe măsura haosului devenit aproape firescul minţilor noastre”, a mai adăugat co-preşedintele PNL Suceava.
Alexandru Băişanu a atras atenţia că România pluteşte în derivă şi că „există în noi un soi de eroism al derivei permanente”, şi o formă de sacrificiu etern în numele salvării permanente de la nimic din ceea ce trebuia făcut acum câteva zeci de ani, „şi pe care am preferat să nu-l facem”. Băişanu a spus că în aceste condiţii, astăzi, toate energiile se consumă „doar pe căutarea vinovaţilor şi a curenţilor trecători, dar salvatori doar până mâine şi nu pentru a căuta şi găsi pământul, iar mai apoi să-ncepem – în sfârsit, să zidim!”
“Cârpim de câteva zeci de ani la pânze, astupăm găuri şi punem în atele vâslele cu atâta râvnă încât nu mai avem timp să construim şi să sa ducem la bun sfârşit nimic! Suntem cei mai buni în a repara ceea ce nu am construit niciodată încât cu amărăciune mă întreb uneori dacă suntem cu adevărat o naţie, un popor, dacă avem istorie şi nu doar ani, sute, mii care au trecut pest noi şi doar atât!?
Şi totuşi cineva trebuie să înceapă şi nu doar, trebuie să şi termine ce a început”, a mai afirmat Alexandru Băişanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava