MOPAN Suceava

Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Emiratele Arabe Unite, deputatul ALDE de Suceava,  Ștefan Alexandru Băișanu, i-a adresat o invitație ambasadorului Emiratelor Arabe Unite în România, excelența sa Ahmed Abdulla Al Matrooshi să viziteze județul Suceava. Grupul Parlamentar de Prietenie cu Emiratele Arabe Unite a avut în cursul acestei săptămâni prima întâlnire cu noua delegație a Emiratelor Arabe Unite în România. În cadrul întrevederii, toți membrii și-au exprimat aprecierea și bucuria pentru învestirea Dr. Ahmed Abdulla Al Matrooshi în noua sa calitate de Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Emiratelor Arabe Unite în România. Ambele părți consideră oportun orice dialog inițiat pentru consolidarea și dezvoltarea cooperării româno-emirateze. O perspectivă în acest sens o oferă și următoarea întâlnire, fixată pentru data de 25 aprilie 2018, respectiv prima sesiunie a Comisiei mixte de cooperare româno-emirateză. Tot la această dată, potrivit declarațiilor secretarului Grupului de prietenie, deputatul Alexandra Presura, se va organiza și Forumul economic dintre România și Emiratele Arabe Unite, ce are ca scop dezbaterea tuturor proiectelor de cooperare și aplicabilitatea acestora. Proiectele propuse pentru această viitoare întrevedere vor consolida și mai mult legăturile bilaterale diplomatice, precum și diversele raporturi comerciale și investiționale deja existente, Emiratele Arabe Unite fiind primul partener economic al României din zona Golfului.


„Până în momentul de față, cele două state, Emiratele Arabe Unite și România au avut relații bilaterale foarte multe, ceea ce ne oferă speranța că și de acum înainte, prin intermediul acestui grup de parlamentari și dumneavoastră vom reuși să mergem mai departe. Relațiile economice dintre România și Emiratele Arabe Unite au fost foarte bune, fiind statul cel mai apropiat și cu cele mai multe investiții în România. Statul cu care România a făcut cele mai multe schimburi economice, fie import, fie export”, a spus Alexandru Băișanu. El i-a transmis ambasadorului Ahmed Abdulla Al Matrooshi că a fost ales deputat în Suceava, în Bucovina, județ care în România județ care în România reprezintă leagănul creștinătății și al ortodoxismului, având cele mai multe biserici și mănăstiri. „Este locul în care trăiesc peste 18 etnii, evrei, germani, poloni, cehi, sași, ucraineni etc. E un soi de Uniune Europeană la nivel micro. Toate aceste etnii sunt cetățeni români și se înțeleg foarte bine. Cu tradiții specifice fiecărei etnii, cu o zonă muntoasă și de deal de excepție, cu un turism bine dezvoltat. Cu o industrie a lemnului, fiind cea mai împădurită zonă din România. Sunt lucruri care cred că vă pot interesa în vederea venirii acelei comisii culturale, pe care o invit și în Bucovina și în Maramureș și în orice alte zone din România. Vă invit, atât în calitate de ambasador, cât și ca prieten al culturii și învățământului din cele două state, acasă la Suceava în Bucovina”, i-a transmis Alexandru Băișanu ambasadorului Emiratelor Arabe Unite.


La rândul său, excelența sa Ahmed Abdulla Al Matrooshi și-a exprimat satisfacția de a avea ocazia să se întâlnească cu membrii grupului de prietenie dintre cele două țări și de a vizita parlamentul României. „Speră să fie un bun prilej pentru a consolida relațiile bilaterale. Așa cum ați spus, stadiul actual al relațiilor bilaterale este unul bun, dar se dorește a fi unul excelent pe viitor. Vă mulțumesc din nou, și îmi doresc să promovez și să consolidez, și prin intermediul dumneavoastră, relațiile bilaterale dintre țările noastre”, a declarat ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România.
Pe de altă parte, președintele Grupului de prietenie, deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, a subliniat necesitatea consolidării legăturilor parlamentare dintre cele două state, discuțiile fiind axate pe dezvoltarea relațiilor diplomatice de reciprocitate.


”În pașii către atingerea acestor obiective comune, atât noi cât și noul ambasador ne-am exprimat acordul cu privire la realizarea unei evaluări consistente a perspectivelor economice în vederea creșterii schimburilor comerciale bilaterale, date fiind pozițiile geografice ale celor două state. În această zonă de dezvoltare intră în discuție exportul de produse agricole românești pe piață emirateză a cărnii și a lactatelor, animalelor vii și cerealelor”, a precizat președintele Grupului de prietenie, la finalul întrevederii. În cadrul discuțiilor purtate cu Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Emiratelor Arabe Unite în România, Dr. Ahmed Abdulla Al Matrooshi, deputatul Băișanu și-a arătat aprecierea față de recentul angajament încheiat cu privire la oferirea de sprijin reciproc pentru candidatura României la Consiliul de Securitate al ONU (mandat 2020-2021), pentru cel de-al doilea tur de scrutin, respectiv candidatura EAU la CS ONU (mandat 2022-2023), la primul tur de scrutin.
În cadrul întrevederii, Alexandru Băișanu a mai atins subiecte din domenii precum politic, candidatura României la CS ONU (mandat 2020 – 2021), economic, exportul de produse agricole românești pe piața emirateză, noi proiecte de cooperare în domeniul petroluluiși gazelor ș.a.m.d.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava