Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băișanu, l-a îndemnat pe un alt deputat, de la UDMR, Korodi Attila, să-i învețe pe copiii săi limba română, pentru ca aceștia să poată înțelege desenele animate atunci când merg la cinematograf, iar filmele sunt dublate sau titrate în română.

Îndemnul a fost făcut în plenul Camerei Deputaților, după ce Korodi Attila a spus că băiatul său, de cinci ani, nu poate să meargă la cinematograf deoarece nu înțelege încă desenele animate în limba română. De precizat că discuțiile pe această temă au avut loc după ce Camera Deputaților a votat amendamentul adus Legii Cinematografiei, prin care se în cinematografele din România se poate folosi titrarea sau dublarea filmelor în limba unei minorități naționale.

„Eu am o fată care este în clasa a treia și un băiat care are cinci ani. Fata mea acum începe să meargă la cinematograf pentru că a reușit, prin școală, să învețe limba română, și să înceapă să înțeleagă desenele animate. Fiul meu nu poate să facă. De ce degrevați generații la începutul vieții să meargă la cinematograf?”, a spus deputatul UDMR Korodi Attila.

După această afirmație, deputatul ALDE de Suceava a ținut să-i transmită colegului său din UDMR că el vine din Bucovina, acolo unde 12 minorități trăiesc în bună pace cu românii, Alexandru Băișanu sugerându-i lui Korodi Attila să-și învețe copiii limba română.

„Vin din Bucovina, acolo unde 12, nu una, nu două minorități, trăiesc în bună pace cu românii. Bucovina e un loc în care am putea spune că Europa a ajuns cu mult timp înainte. Acum eu vă spun foarte clar că mi se pare normal ca un film să fie subtitrat în limba unui cetățean de etnie maghiară, germană, sau turcă, evident acolo unde acea etnie e majoritară. Dar îl rog pe domnul deputat care a fost mai devreme la microfon să-și învețe copilul de cinci ani și limba română”, a spus Alexandru Băișanu, fiind aplaudat de o parte din colegii din Camera Deputaților.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava