Concert pascal
MOPAN Suceava

L-am găsit în biroul său de la Consiliul Judeţean. Este puţin trecut peste ora 8,00! Cafeaua este fierbinte.Consilierii săi pregătesc programul vicepreşedintelui şi stabilesc ordinea celor care vor intra în audienţă! Pe holul de aşteptare nu este încă foarte multă lume, 10-12 persoane. Urmează o zi lungă, ne spune secretara acestuia. Audienţele la Alexandru Băişanu sunt stabilite, prin programul de funcţionare al Consiliului Judeţean, în zilele de miercuri. Nu se poate respecta acest program. Lumea vine în fiecare dimineaţă! Telefonul este cel mai mare duşman, sună permanent. În doar 6 minute, 21 de apeluri nu au putut fi preluate.

“Nu pot, nu am cum să respect programul de audienţe, sunt zeci de oameni care au nevoie de ajutor. Unii dintre ei mă cunosc, unii sunt liberali, dar cei mai mulţi sunt oameni simpli. Au nevoie de locuri de muncă, nu au bani să-şi plătească dările la stat, nu au bani de medicamente, situaţia este incredibilă. Sincer, sunt extrem de îngrijorat. Şi foarte trist!”

Alexandru Băişanu va candida pentru un loc în Camera Deputaţilor, Colegiul 1 Suceava! Programul său de campanie va fi unul care va avea în centrul atenţiei oamenii.

“Cred că este momentul ca politica tuturor, de fapt, a nimănui, să înceteze! Eu personal nu am crezut niciodată în proiectele faraonice şi fanariote ale celor au condus ţara în ultimii patru ani de zile. Ale cui sunt, de fapt, beneficiile investiţiilor de zeci de milioane de euro dacă oamenii tot nu au ce să mănânce? Să-mi răspundă şi mie cineva la întrebarea asta! Şi, toţi cei care până astăzi au ştiut ei foarte bine ce este de făcut să vină şi să stea cu mine o singură zi în acest birou! Apoi, să-i văd eu despre ce vor avea curaj să le vorbească oamenilor in această campanie electorală.”

Alexandru Băişanu nu este un tip comod. Nu este dispus să negocieze lucruri în care nu crede. Vorbeşte deschis, câteodată suficiet de clar pentru ca cel cu care discută să nu pună întrebări suplimentare.

“Nu cred în minuni! Nu am crezut niciodată! Imaginaţi-vă că în acest birou vin şi oameni care încearcă să mă convingă de lucruri în care nu cred! Încerc să fiu diplomat, de foarte multe ori nu-mi iese, dar ştiu sigur că cel care pleacă din acest birou înţelege exact cum stau lucrurile.”

Despre programul său umanitar nu vrea să vorbească foarte mult.

“Nu este nimic, absolut nimic spectaculos! Un om încearcă să trezească, într-un fel sau altul, societatea civilă din acest oras. Comunitatea noastră duce o lipsă acută de implicare civică. Da, vreau să urnesc lucrurile. Sunt atât de mulţi oameni anonimi care doresc să ajute! Şi, acest lucru s-a simţit! Da, programul funcţioneaza, primim săptămânal peste 1000 de sms şi la fel de multe telefoane! Multe din problemele celor care ne sună sunt rezolvabile în termene medii şi lungi. Cei care pot fi ajutaţi punctual sunt cei mai multumiţi. Dar, vă spun, Suceava, ca şi întreaga ţară, stă pe un butoi de pulbere! Oamenii au nevoie de ajutor! Asta facem şi noi aici, la Suceava! Ajutăm!”

Am simţit că discuţia se terminase. Alexandru Băişanu începe să vorbească la telefon. În sala de aşteptare numărul celor care vin la audienţe creşte! Este timpul să plec, am înţeles. Consiliul Judeţean nu este o noţiune abstractă. Este locul în care, începând cu această primăvara, oamenii vin să caute ajutor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava