Comenzi MOPAN Suceava

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, i-a îndemnat pe alegătorii din Suceava să voteze cu această formațiune politică, singura care îi reprezintă pe liberali. Alexandru Băișanu candidează din partea ALDE Suceava pentru un nou mandat de parlamentar, fiind pe primul loc pe lista acestui partid pentru Camera Deputaților. „PNL, din păcate, ne-a arătat de multă vreme că nu mai este un partid liberal. Odată cu fuziunea petrecută între PNL şi PDL asistăm la un rezultat pe care şi eu, şi foarte mulţi alţii îl deplâng. Azi asistăm la ceea ce am anticipat de multă vreme, şi anume că PNL nu a rămas decât o simplă firmă, în spatele căreia s-a ascuns tot PDL-ul şi, practic, partidul este dominat de personalităţile bine cunoscute din PDL”, a spus Alexandru Băișanu. El a arătat că PNL „este dominat” de personalități bine cunoscute din PDL, de la șeful de campanie, Gheorghe Falcă, și până la primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, Roberta Anastase, Anca Boagiu sau Gheorghe Flutur.

„Mai mult, liderul pe care PNL a dorit să îl pună în fruntea sa, fiind într-o criză evidentă de lideri şi de personalităţi, este Dacian Cioloş, cel fără culoare politică şi ideologie, ca ministru tehnocrat. Pe de altă parte, trebuie spus că în România a existat o lungă discuţie legată de traseismul politic şi acest fenomen a fost deseori aspru criticat de media, a fost criticat de cetăţeni. În urmă cu doi ani am asistat la cea mai gravă formă de traseism şi cea mai amplă formă de traseism politic, nu a unor persoane în Parlament, nu a unor lideri de oarecare nivel, ci a unui partid întreg. PNL-ul, după alegerile pentru Parlamentul European, prin vocea liderului de atunci, a anunţat că trece la Partidul Popular European”, a spus Băișanu. El i-a provocat pe liberali să participe la o dezbatere asupra autenticelor valori ale liberalismului astăzi şi cum sunt ele reprezentate în România. „Este regretabilă această involuție a PNL-ului, dar este un moment în care avem obligația să ne adresăm electoratului care are opțiuni liberale pentru a le arăta care este adevărata situație și opțiunea corectă, și anume ALDE. Partidul nostru, prin modul în care a acționat și s-a poziționat pe marile subiecte de dezbatere publică, a demonstrat că este atașat valorilor liberalismului, valorilor europene, occidentale și atlantice”, consideră Alexandru Băișanu.

El a arătat că la o trecere în revistă a elementelor definitorii pentru ceea ce înseamnă liberalism şi non-liberalism, se poate observa o diferență majoră între ALDE și PNL. „Aceste elemente le-am împărțit pe două direcţii principale: raportarea la valorile fundamentale ale drepturilor şi libertăţilor individului, un element definitoriu pentru orice partid liberal și raportarea la chestiunile de ordin economic”, a arătat deputatul ALDE Suceava, Alexandru Băișanu. El a arătat că în timp ce ALDE a făcut eforturi pentru a apăra drepturile şi libertăţile cetăţenilor, PNL s-a situat la polul opus. „Primul exemplu este cel privind moţiunea pe care ALDE a iniţiat-o împotriva ministrului Justiţiei, doamna Prună, care a declarat că drepturile omului în România sunt un lux. PNL a preferat să încurajeze această atitudine împotrivindu-se moțiunii. La această moţiune nu a avut curajul să ia atitudine în apărarea unui principiu fundamental care e înscris în Constituţie, un principiu eminamente liberal”, a încheiat Alexandru Băișanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava