Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele PNL Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu, s-a lansat oficial în cursa pentru ocuparea unui mandat de deputat din partea USL în colegiul uninominal 1 Suceava la alegerile din 9 decembrie în cadrul unui eveniment care s-a desfășurat sâmbătă în sala mare a Casei de Cultură din municipiul Suceava. Alături de Băișanu s-au aflat familia, liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, precum și candidații USL Tiberius Brădățan (colegiul 2 Suceava Senat), Paul Rusu (colegiul 2 Suceava Camera Deputaților), Neculai Bereanu (colegiul 1 Vatra Dornei Senat), Constantin Galan (colegiul 6 Camera Deputaților Rădăuți), Radu Surugiu (colegiul 10 Gura Humorului Camera Deputaților), Ovidiu Donțu (colegiul 4 Fălticeni Senat) și Ovidiu Iane (colegiul 7 Vicov Camera Deputaților). De asemenea, Băișanu i-a avut lângă el pe primarul Sucevei, Ion Lungu și pe șefa UNPR Suceava, Cătălina Vartic, care i-au oferit sprijinul pentru câștigarea mandatului de deputat. Evenimentul a fost unul caracterizat prin decență și a cuprins un film despre activitatea candidatului Băișanu și discursurile cu accente critice la adresa PDL dar în același timp mobilizatoare pentru militanții USL. Nu au lipsit nici bancurile cu pedeliști. ”Doi pedeliști merg la gară să-și ia bilete, Voiau să plece undeva. La casa de bilete casierul întreabă ”până unde”? Pedelistul îl întreabă pe celălalt pedelist ”să-i spunem?” Nu-i spunem, îi răspunde pedelistul, e secretul nostru, mergem unde vrem noi. Casierul spune ”nu va pot da bilet pentru că nu știu până unde să tai și cât costă”. Se mai sfătuiesc pedeliștii între ei și îi spune casierului ”o să-ți spunem că te vedem om serios dar să păstrezi secretul, mergem la o nuntă”. Evident că România a fost transformată de cei de la PDL într-o nuntă la care poporul a fost invitat doar să dea plicul. Nu cred că e momentul să mai acceptăm acea nuntă”, a spus Băișanu. El consideră că românii trebuie să aibă o viață corectă și respect pentru munca pe care o depun arătând că pedeliștii au înlocuit termenul de corect cu sintagma ”să trăim la limita supraviețuirii”.

 

Băișanu are deja 64 de proiecte de lege pe care le va promova în Parlament
Băișanu a spus că în calitate de deputat nu va putea face minuni pentru că nu mai crede de foarte mult timp în minuni însă a garantat sucevenilor că va promova 64 de proiecte de lege pe care le are deja. ” O să vă dau un exemplu. Fiecare dintre noi plătește pentru căldură și apă caldă mai mult decât e nevoie. Fiecare dintre locuitorii Sucevei dar și a celorlalte orașe care se încălzesc cu agent termic de la CET-uri sunt obligați ca în momentul în care un vecin nu plătește pentru că nu are, nu poate, pentru că e criză, că are probleme să stea fără căldură pentru că operatorul debranșează întreg blocul. Ca să nu se mai întâmple așa ceva trebuie schimbată legea asociațiilor de proprietari pentru ca proprietarul să aibă contract direct cu furnizorul Cât am stat al Consiliul Județean alături de Cătălin Nechifor am stat de vorbă poate cu mii de oameni care au venit cu foarte multe probleme. Legile în opinia mea nu trebuie făcute după mintea sau capul altcuiva care ajunge în Camera Deputaților legile trebuie făcute funcție de dorința celor au nevoie de legi și legi drepte. Pentru asta mă duc acolo”, a spus candidatul USL.

 

”Mai am un sigur dor să nu mai văd trădători din partidul X venind către partidul Y din diferite rațiuni politice fie naționale fie locale”
Băișanu propune de asemenea un proiect de lege social-umanitar pentru că în opinia sa legislația românească trebuie să ajungă la nivelul la care poate obliga statul să-i sprijine pe cei care au nevoie de ajutor. ”Mai am un sigur dor să nu mai văd trădători din partidul X venind către partidul Y din diferite rațiuni politice fie naționale fie locale. Îmi doresc ca ficare parlamentar sau om politic care candidează din partea unui partid să rămână acolo pe vecie sau dacă nu să se retragă acasă la el în bătătură. Astfel vom reuși să curățăm suficient de mult clasa politică și vom reuși să ducem România pe un făgaș corect și normal așa cum se întâmplă în familia fiecăruia. Avem în familie probleme, necazuri dar nu trădăm, nu ne lăsăm soții sau soțiile pentru că ne e greu. Tot așa trebuie să facă și ticăloșii care se plimbă dintr-un partid în altul, să stea și să îndure și atunci când sunt în genunchi când sunt în opoziție pentru că dacă au ajuns în opoziție înseamnă că au greșit și dacă au greșit să stea cu smerenie în fața crucii și a lui Dumnezeu să reflecteze la ceea ce au făcut și să se antreneze pentru lucruri mai bune”, a spus Băișanu.

 

Nechifor: ”Nu trebuie lăsați să ne calce din nou în picioare”
Președintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, i-a îndemnat pe militanții USL să depună tot efortul pentru a face ca 9 decembrie să fie ziua USL, ziua în care USL va câștiga. ”Mă uit în sală și nu-l văd pe Gheorghe Flutur. El umblă mai nou într-o gecuță de fîș albastră pe centură. Haideți să-l lăsăm pe centura politicii. Nu e un cuvânt simplu să-l înțeleagă dar un traseist ca Gheorghe Flutur trebuie trimis pe centură”, a spus Nechifor. El a arătat că ARD nu este decât un PDL mascat subliniind că democrat liberalii ”și-au schimbat părul dar năravul ba”. ”Nu trebuie lăsați să ne calce din nou în picioare”, a spus liderul social democrat. Nechifor s-a legat de mesajul de campanie al liderului democrat liberal Gheorghe Flutur, care candidează pentru Senat în colegiul 2 Suceava. ” Mă uitam la mesajul lor ”fapte din inimă”. Domnule Flutur dar atunci când ai tăiat pensiile ai avut inimă? Dar când ai tăiat salariile ai avut inimă? Dar când ai crescut TVA ai avut inimă Gheorghe Flutur ? Dar când ai tăiat medicamentele pentru bolnavii de cancer ai avut inimă? Eu zic că nu ai avut și nici nu o să aibă și nu trebuie să-I lăsăm să ajungă vreodată la putere pentru că România e a noastră a tuturor celor cinstiți și corecți a celor care știu ce au de făcut care își asumă responsabilități și fac ceea ce trebuie”, a spus Nechifor. El a arătat că USL a readus țara pe linia de plutire iar de la anul vor crește și pensiile și vor fi impozitări diferențiate. Astfel cei cu salarii mici sub 750 de lei vor plăti un impozit de 8% față de 16% în prezent, cei care au până în 1.000 de lei pe lună vor plăti 12% impozit iar restul vor fi impozitați cu 16% ca până acum. ”Austeritate fără cap cu împrumuturi cum au făcut cei de la PDL care ne-au vândut pe noi și copiii noștri celor de la FMI nu mai putem accepta”, a opinat președintele PSD Suceava. Nechifor a ținut să-i mulțumească primarului Ion Lungu ”pentru că este lângă noi simt că lucrăm bine împreună și avem datorii egale față de suceveni indiferent că sucevenii au votat o parte PDL o parte USL Suceava e a tuturor”.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava