Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul ALDE Suceava, Alexandru Băişanu, şi-a prezentat astăzi, programul detaliat prin care municipiul reşedinţă de judeţ să renunţe în totalitate la sistemul centralizat de termoficare şi pentru montarea de centrale de apartament la consumatorii care mai sunt racordaţi la acest sistem. Băişanu a arătat că un astfel de demers este susţinut inclusiv de premierul tehnocrat Dacian Cioloş, care a declarat recent că localităţile în care mai există sisteme de termoficare centralizate „energofage” şi „bugetofage” trebuie să găsească treptat soluţii alternative pentru înlocuirea acestora. „O concluzie ar fi că premierul este de acord cu soluţia mea. Practic, premierul este de acord ca populaţia să fie consultată pentru a decide ce vor în continuare cu privire la sistemul centralizat de încălzire şi îi sprijină pe cei care se gândesc la alte sisteme alternative. Eu vin cu soluţii alternative, şi anume montarea de centrale de apartament”, a arătat Alexandru Băişanu, care va candida din partea ALDE pentru Primăria Suceava.

El a mai adăugat că demersul său pentru renunţarea la sistemul centralizat este unul legal, explicând că în anul 2012, Consiliul Local Târgu Mureş a adoptat o hotărâre prin care cei care mai erau racordaţi la sistemul centralizat au primit ajutoare pentru a-şi monta centrale de apartament. Alexandru Băişanu a spus că renunţarea la sistemul centralizat ar economisi sume importante de bani, având în vedere că investiţia finală la care s-ar ajunge pentru reabilitarea în totalitate al actualului sistem ar fi de 125 de milioane de euro. Liderul ALDE Suceava a mai spus că în Suceava există peste 450 de kilometri de reţele termice, din care doar 35% au fost modernizate. Alexandru Băişanu a arătat că până în prezent în sistemul de termoficare s-a investit o sumă de aproape 75 de milioane de euro, iar pentru modernizarea diferenţei de 65% din reţelele termice ar mai fi nevoie de încă 50 de milioane de euro.
Băişanu a subliniat că soluţia propusă de el ar costa circa nouă milioane de euro, în situaţia în care cei 18.000 de consumatori suceveni care mai sunt racordaţi la sistemul centralizat ar primi doar sumele pentru achiziţionarea centralelor termice, şi maxim 18 – 20 de milioane de euro dacă s-ar aloca şi banii pentru racorduri şi calorifere noi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava