MOPAN Suceava

Preşedintele Partidului Forţa Naţională Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a criticat actualul Guvern PNL că nu cunoaşte faptul că la nivelul fiecărei Direcţii Sanitar Veterinare, inclusiv la Suceava există un aparat medical care poate procesa testele pentru depistarea noului coronavirus. Alexandru Băişanu a salutat faptul că managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu, a anunţat că în parteneriat cu Universitatea Suceava va fi achiziţionat un aparat performant pentru depistarea coronavirusului, însă a adăugat că la DSV există deja un astfel de dispozitiv, care nu are însă kiturile necesare.

„Mă bucură faptul că cei de la Universitate Ştefan cel Mare Suceava au găsit o cale de colaborare cu Spitalul Județean şi sper să se poată realiza. Dar este foarte important și am mai spus-o, că cei de la Direcția Sanitar Veterinară au un astfel de aparat care funcționează de ani de zile la Suceava. La momentul acesta cetățenii care își fac analizele, fie la spital, fie la Direcția de Sănătate Publică nu pot să beneficieze rapid de rezultatele analizelor pentru că ele sunt trimise spre procesare la Iași, de unde probabil se adună din toată Moldova”, a arătat Alexandru Băişanu. El a spus că la DSV Suceava are un astfel de aparat care poate procesa datele furnizate de analize, însă îi trebuie doar kiturile.

„Nimeni nu face absolut nimic. Nici Guvernul nu înțelege și nu a priceput că există la nivelul fiecărei Direcții de Sănătate Publică aceste aparate, nu s-au luat măsuri şi nici nu s-au contractat kiturile cu care se poate lucra pe ele. Stau și mă întreb ce așteaptă acești oameni, din moment ce au aparatul şi nu îl pun în folosință, iar cei care își fac analizele trebuie să aștepte câte o săptămână sau două să vină rezultatul, timp în care cine știe poate dacă nu îmbolnăvesc câteva zeci sau sute de oameni. Este o incapacitate clară a acestei guvernări PNL  față de gestinarea situației de criză”, a spus deputatul Forţei Naţionale, care a adăugat că până la urmă este o problemă de a şti „ce au în curte”. „Au aparatura dar nu o folosesc şi nu o să înțeleg niciodată acest lucru. Dar dacă și Universitatea Suceava dă o mână de ajutor Spitalului Județean este extraordinar. Dar să se ducă managerul spitalului să vorbească cu șeful de la Direcția de Sănătate Veterinară și să vadă că aparatul este acolo. Şi astfel vom avea două. Asta înseamnă o mai rapidă procesare a tuturor datelor și posibilitatea de a anunța cetățenii că sunt sau nu infectați cu acest coronavirus”, a încheiat Băişanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava