Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele liberalilor suceveni, deputatul Alexandru Băişanu, consideră că PSD Suceava are o relaţie extraordinară cu primarul Ion Lungu. Băişanu a făcut aceste afirmaţii în cursul zilei de joi, după ce l-a acuzat pe Ion Lungu că este responsabil de situaţia termoficării din Suceava, şi a precizat că intenţionează să propună organizarea unui referendum pentru demiterea edilului municipiu reşedinţă de judeţ dacă acesta nu rezolva problema termoficării. Alexandru Băişanu a arătat că nu a discutat despre această posibilitate cu partenerii din USL, însă a arătat că „relaţia lui Ion Lungu cu PSD este extraordinară”.

Băişanu a lăsat să se înţeleagă faptul că relaţia bună dintre Lungu şi PSD are ca începuturi alegerile locale de anul trecut, atunci când el a pierdut funcţia de primar al Sucevei. Întrebat dacă regretă acum faptul că Ion Lungu l-a susţinut în campania pentru alegerile parlamentare, când a candidat pentru funcţia de deputat de Suceava, Băişanu a răspuns că „o declaraţie a primarului Ion Lungu că mă susţine în campania de deputat nu înseamnă că s-a şi materializat. Au fost declaraţii. Apoi, am pierdut primăria din partea unor jocuri politicianiste la un moment dat. Nu mai discutăm”.

Tot în cursul zilei de joi, problemele de la Termica SA Suceava au fost abordate şi de preşedintele executiv al PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu.

Acesta a prezentat soluţii tehnice şi juridice pentru ca reluarea furnizării agentului termic să aibă loc într-un timp cât mai scurt, declarând că până pe data de 9 noiembrie a.c. nu este de acord cu demisia primarului. „Să vedem rezolvată situaţia termoficării în oraş, şi apoi o să vedem care sunt argumentele care îi împing pe colegii liberali către o asemenea solicitare”, a spus Donţu. El a spus că relaţia dintre PSD şi primarul Ion Lungu este una instituţională, precizând că modul în care funcţionează această relaţie instituţională s-a văzut în momentul în care trebuia rezolvată problema plăţii salariilor compensatorii către salariaţii disponibilizaţi de la Termica Suceava. „Atunci când oamenii aceia nu au primit bani s-a dus la primul ministru Victor Ponta, şi am obţinut pentru aceşti oameni acele plăţi compensatorii. Asta e relaţia cu primarul Ion Lungu. Vreţi să băgăm Suceava în blocaj, vreţi ca oamenii să nu-şi ia banii pentru a-şi întreţine familiile. Noi nu participăm la aceste lucruri”, a declarat Donţu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava